Norwegian-konkurransen Halehelter skaper hodebry

Norwegians konkurranse Halehelter

Bilde: Norwegian/facebook

Norwegian har en kampanje gående hvor de lar folket velge hvilke norske helter som skal dekorere halen på fire av selskapets nye fly. En ny halehelt skal velges fra Norges fire største byregioner. For Oslo ble tre kandidater valgt av en jury, dette var Grete Waitz, Wenche Foss og Einar Gerhardsen. Ytterligere fem kandidater kunne “folket” stemme frem på www.halehelter.no, det eneste kriteriet for å bli nominert var at kandidaten måtte ha utmerket seg samt ha vært inspirerende i tillegg til død og fra Osloregionen.

Tidlig i konkurransen var rockelegenden Jokke et populært valg og lå på en fjerdeplass men Jokkes kandidatur måtte raskt fjernes fra listen ettersom familien ikke ønsket at han skulle være en aktuell kandidat. Dette ble raskt etterkommet av Norwegian.

Deretter seilte den avdøde gitaristen i bandet Mayhem, Øystein Aarseth opp som en av de mest populære kandidatene. Aarseth med artistnavnet Euronymous ble drept av Varg Vikernes i 1993. Norwegian svarte noe unnvikende til Aftenposten når de ble forespurt om Aarseth var en god kandidat for å pryde halen på et av Norwegians fly. Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian uttalte til Aftenposten at en jury skal godkjenne de fem nominerte kandidatene med flest stemmer og at det deretter blir en endelig avstemning (finalerunde) den 11 april. Sandaker-Nilsen ville imidlertid ikke da bekrefte at Aarseth ville gå videre til finalerunden dersom han var en av de fem kandidatene med flest stemmer. Sandaker-Nilsen understreket også at det var viktig at kandidatene var gode representanter for Norwegian som merkevare. Avstemningen er nå stengt og Aarseth ledet hele konkurransen når det var få minutter igjen. Hvorvidt han sendes videre gjenstår å se.
 
Karl-Fredrik Tangen ved Markedshøyskolen uttaler til Aftenposten at han ikke tror Norwegian ønsker et bilde av Aarseth på halen. Men mener samtidig at Norwegian har satt seg i en uheldig situasjon ved at de fremstår som “kjipe” dersom de nekter å ta med en av kandidatene som har blitt stemt frem. Det viser noe av de uforuttsatte konsekvensene som kan oppstå med slike interaktive kampanjer hvor man mister kontrollen med utfallet som følge av at enkelte grupperinger mobiliserer og stemmer frem sine kandidater.

Posted in: Norwegian

2 kommentarer

  1. Sturla Nordlund sier:

    Jeg mener våre to største og verdensberømte matematikere Niels Henrik Abel og Sofus Lie fortjener plass som halehelter!

Skriv en kommentar