Norwegian lanserer 34 nye direkteruter

Norwegian fortsetter sin sterke ekspansjon både i det norske innenriksmarkedet og forøvrig i Europa. Som en del av denne ekspansjonen har de lansert hele 34 nye direkteruter fra 2012. Samtidig økes frekvensen på 40 av Norwegians andre ruter.

Bjørn Kjos uttaler i en pressemelding at Norwegian er fornøyde med responsen fra kundene i det nordiske markedet og sier at Norwegian stort sett fyller opp sin kapasitet til tross for at dette stadig utvides. Dette tolker han som at det er plass til ytterligere ekspansjon.

Kjos fokuserer også på at Norwegian har flest direkteruter fra Norge og at flyflåten stadig fornyes og gjøres mer miljøvennelig. I tillegg kommer den teknologiske utviklingen i form av f.eks trådløst internett ombord noe som samlet sett gir bedre tilfredshet blant kundene.

En av de nye innenriksrutene er Andenes som ikke har hatt en direkterute i Norge på flere tiår. Denne ruten vil gi flere turister muligheten til å oppleve nordnorsk natur på sitt beste som en inngangsport til Lofoten og Vesterålen. De åtte nye direkterutene på Torp stadfester også Norwegian sin nysatsing på denne flyplassen. Kjos sier til DN at Norwegian ser et stort potensiale i passasjertrafikken i dette området både blant de som flyr i forretningsøyemed og i fritidsmarkedet. Norwegian har med dette gått bort fra satsningen på Rygge flyplass. Kjos har tidligere uttalt at Rygge ligger der ingen flyr fra og at markedet var langt mindre enn det de gikk ut fra på forhånd. Torp på sin side har en sunn drift med overskudd og altså et betydelig potensial for vekst.

Norwegian planlegger som kjent også langdistanseruter, i første omgang direkteruter til New York og Bangkok men ingenting i forbindelse med disse planene ble offentliggjort i denne omgang. Kjos sier til DN at det knyttes usikkerhet til når disse rutene kan være operative da det vil avgenge av når Norwegian får levert de nye flyene som skal settes inn på disse rutene. Leveringsdato på flyene er fortsatt usikkert men er estimert til første kvartal 2013. Kjos har tidligere uttalt at billettene til New York skal kunne ligge helt ned mot 2000 kr tur/retur.

Nye ruter fra Norge

Oslo Gardermoen: Ajaccio (Korsika), Andøya, Bratislava, Kiev, Reykjavik og Skiathos (Hellas).

Torp: Antalya, Bergen, Berlin, Evenes, Las Palmas, Nice, Palma og Trondheim.

Bergen: Edinburgh.

Trondheim: Berlin.


Nye ruter fra Sverige

Stockholm: Amsterdam, Korfu, Krakow, Riga og Vasa (Finland).

Gøteborg: London.


Nye ruter fra Danmark

København: Beograd, Bratislava, Burgas, Marseille, Milano, Riga og Szczecin.

Aalborg: Berlin.


Nye ruter fra Finland

Helsinki: Korfu, Palma, Paris og Rhodos.

Vasa: Stockholm.

Posted in: Flynytt, Norwegian