Norwegian sikrer amerikansk flytillatelse etter 3 års behandlingstid

Bilde: Norwegian

Bilde: Norwegian

Det amerikanske samferdselsdepartementet har endelig godkjent Norwegian Air Shuttle sin søknad om å fly mellom Europa og USA, såkalt “Foreign Air Carrier Permit”. Det er Norwegians irske datterselskap som nå kan åpne ruter til USA og dette antas å bidra til Norwegians ekspansjon i globale flyruter. Norwegian til nå brukt sin norske lisens for å betjene sine ruter til USA men vil med lisensen til sitt irske datterselskap kunne få tilgang til mer utvidene flyrettigheter og bedre finansieringsvilkår.

Selv om samferdselsdepartementet uttaler at godkjennningen er endelig så har blant annet det amerikanske flyselskapet Southwest bedt påtroppende president Donald Trump intervenere i beslutningen. De store amerikanske flyselskapene mener beslutningen vil lede til “sosial dumping” og at flyselskap i økende grad vil begynne å fly under “bekvemmlighetsflagg” slik vi ser fra shippingindustrien.

Bjørn Kjos uttaler i en pressemelding at beslutningen om å gi Norwegian flyttilattelse til USA vil gjøre at Norwegian kan fortsette sin ekspansasjon med full styrke og skape arbeidsplasser både i Europa og USA. Beslutningen om å innvilge Norwegian “Foreign Air Carrier Permit”, tre år etter at søknaden fra Norwegian ble innlevert, kom bare to dager etter at EU-kommisjonen involverte seg på vegne av Norwegian.

De nye rutene som vil komme i gang som følge av tildelingen av amerikansk flylisens til Norwegian Air Shuttle er sannsynligvis ruter mellom østkysten av USA til Cork, Dublin og Shannon. Norwegian ser nemlig ett stort potensial a det bor mange amerikanere med irsk avstamming på den amerikanske østkysten.

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar