Norwegian starter direkterute mellom Bergen og New York

norwegian med direkterute bergen - new york

Norwegian har i dag anonnsert at de vil starte opp en ny direkterute mellom Bergen Lufthavn Flesland og New York. Flyet som vil bli satt inn på ruten er en Boeing 787 Dreamliner.

Norwegiansjef Bjørn Kjos uttaler i en pressemelding at han er glad over å kunne bidra til at vestlandet får sin første direkterute til USA på mange tiår. Norwegian styrker også satsningen fra Bergen med nye ruter til Reykjavik og Praha.

Også ordfører i Bergen, Trude Drevland, sier at hun tror at Norwegians direkterute til New York vil bidra til å knyte det bergenske næringsliv samt bergensere generelt nærmere det amerikanske kontinentet. Hun legger til at hun er imponert over Norwegians satsningsvilje.

Norwegian skal i første omgang fly en gang i uken mellom Bergen Lufthavn Flesland og JFK-flyplassen i New York og ruten starter opp 3 mai 2014. Det blir snakk om nattflyvninger begge veier med avgangstid 18:20 og ankomst 20.05 lokal tid mot New York. Mot Bergen er avreise 21:30 lokal tid med ankomst 10:35. Prisene starter på 999 per vei med tilleggg for mat/insjekket bagasje og billettene er allerede lagt ut for salg.

Konsernsjef i Avinor sier i en pressemelding at oppstarten av denne ruten vil være av stor betydning for Bergen Lufthavn som er i sterk vekst. Avinor har invistert 2 milliarder kroner i oppgraderinger av flyplassen og vil invistere ytterligere 4 millarder kroner mot 2017 når en ny terminal etter planen skal være ferdigstilt.

Bergen – Reykjavik
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Reykjavik med oppstart 31 mars. I perioden 31. mars til 21. juni og 17. august til 25. oktober flys ruta på mandag og fredag. I perioden 22. juni til 16. august er det avgang på onsdag og lørdag.

Bergen – Praha
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Praha med oppstart 3 april, på torsdag og søndag i perioden 3.april til 25. oktober.

 

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar