Norwegians Halehelt-valg starter i dag

Hvem blir Norwegians halehelter?

Norwegians Halehelt-kampanje hvor man har kunnet stemme frem kandidater man synes skal pryde halen på Norwegians nye fly har vært mye omtalt og omfattet av mye kontrovers. Tre kandidater (“Jokke” Nielsen, Jens Bjørneboe og Øystein “Euronymous” Aarseth) (ble trukket som følge av de etterlattes ønsker mens ytterligere to ble fjernet fra listen som følge av at Norwegian mente at kanidatene ikke levde opp til premissene for konkurransen (Afghanistan-offiseren Trond André Bolle samt Berserk-seileren Robert Skaanes).

I dag kan man stemme frem det som da ble Norwegians endelige fem kandidater for Oslo på nettsiden Halehelter.no. Dette er Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Frits Thaulow og Ludvig Vallentin Karlsen. For Bergen er kandidatene Stein Rokkan, Christian Michelsen, Thor Solberg, Geirr Tveitt og Johannes Kleppesvik. For Stavanger ble Halehelt-kandidatene Alexander Kielland, Julie Ege, Liv Kyllingstad Godin, Aril Edvardsen og Sigval Bergesen d.y. For Trondheims del er det Fredrikke Marie Qvam, Jens Glad Balchen, Oliver Rosto (norsk-amerikansk flypioneer), Carl Gustav Fleischer og Georg Sverdrup som det står mellom i finaleavstemmingen.

 

Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian uttaler i en pressemelding at det er en svært variert sammensetning av kandidater i finalen og de fleste skulle derfor ha noen å kunne identifisere seg med. Norwegian vil være stolte av å få fire av disse kandidatene på haleroret uavhengig av hvem av dem det blir i følge Skjeldam. Han legger til at oppmerksomheten som denne konkurransen har fått har overgått Norwegians forventninger. Han tror litt av årsaken er at det hele på mange måter dreier seg om et verdivalg og at det derfor engasjerer folk. Hele 200 000 nordmenn har kastet sin stemme i valget og hele 1200 kandidater ble nominert som en del av valgprosessen.

Det endelige valget går av stabelen i dag klokken 09 og det er mulig å stemme frem til 13 april kl 16:00. Det vil samtidig bli avhold en rekke arrangementer i forbindelse med kampanjen. I Oslo avholdes et slags valgkamparrangamenet der Oslo-kanidatenes støttespillere og familie vil gi hyllester, taler og dele ut løpesedler for sine kandidater. En vinner fra hver by vil pryde halen på hvert sitt nye Norwegian-fly.

Posted in: Norwegian

2 kommentarer

  1. Hans von Krogh sier:

    Jeg har for flere år siden ovenfor dere foreslått flypioneren Tryggve Gran som halehelt, men fikk aldri noen tilbakemelding. Synes Kjos at det var uaktuellt?

  2. Redaktør sier:

    Vi er IKKE Norwegian så det kan ikke vi svare på.

Skriv en kommentar