Norwegians nye langdistansefly Dreamliner 787-8

Norwegian sine nye langdistansefly

Bilde: Norwegian/facebook

Norwegian planlegger som kjent å starte med langdistanseflyvninger til New York og Bangkok i 2013 og for å fly disse rutene skal det settes inn nyinnkjøpte Dreamliner 787-8 fly. Det første Dreamliner-flyet har planlagt levering i første kvartal 2013 og totalt skal det levers seks fly, det siste i 2015. Fra bildet ser du hvordan de vil se ut fra innsiden komplett med Norwegian-branding.

Størrelsesmessig kan de nye Dreamliner-flyene sammenlignes med Airbus sine 330 fly. Kabinen rommer totalt 291 seter hvor de 32 fremste setene vil være en slags businessklasse med større seter/benplass. Kjos har tidligere antydet billetter helt ned i 2 000 kroner tur/retur Oslo – New York og noe av det som skal muliggjøre slike billettpriser er Dreamlinerens lave driftskostnader med drivstofforbruk inntil 20 prosent under konkurrerende fly.

Norwegian dreamliner langdistansefly

Bilde: Norwegian/facebook

En annen attraktiv egenskap ved disse flyene er at de er bygget av karbonkompositt og dette materialet skal muliggjøre et økt kabintrykk tilsvarende lufttrykket på lavere høyder. Dette skal gi redusert jet lag. I tillegg vil det redusere “flysymptomer” som tørre øyne og tørr hud. Større vinduer i kabinen vil også gi passasjerene bedre utsikt. Vinduene er 65 prosent større en dagens flyvinduer. Flyene vil også ha en innovativ LED-belysning som kan simulere ulike tider på døgnet ved bruk av ulike farge og lysintensitet.

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar