Ny gebyrtrend – gebyr for midtgangs- og vindussete på fly

Flyselskapene tar gebyr for setereservasjon

Bilde: kevin dooley/flickr

De fleste som skal ut å fly vil helst unngå å havne i midtsete på flyet. Dette har også flyselskapene innsett som nå har startet å ta ekstra gebyr for å velge sete ved midtgangen eller vinduet.
 
Problemet med denne gebyrmodellen er at mange som reiser sammen da ikke får sitte sammen på flyet ettersom mange vindus- og midtgangsseter vil være reservert av folk som har betalt ekstra for disse plassene. Det er amerikanske flyselskaper som Delta, American Airlines og US Airways som har vært i front med denne gebyrtrenden, men europeiske lavprisselskaper som Ryanair og easyjet har vært raske med å følge opp denne trenden med å ta betalt for setereservasjoner. Her hjemme tar Norwegian mellom 49 og 89 kroner for å reservere sete avhengig av hvilken rute det dreier seg om. Norwegian diffrensierer imidlertid ikke om setet du reserverer er et vindussete, midtsete eller midtgangssete.
 
Norwegians informasjonssjef uttaler til Aftenposten at Norwegian tilbyr setevalg for å gi kundene økt grad av valgfrihet. Han legger til at Norwegian ikke har planer om å diffrensiere med en høyere pris for vindu eller midtgang selv om disse setene er mer attrative. Han merker seg imidlertid at enkelte andre selskap gjør dette og sier at den konkurranseutsatte situasjonen som preger flyindustrien samt økonomiske nedgangstider tvinger selskapene til å være krative i jakten på nye inntektskilder. Ryanair tar på sin side rundt 80 kroner for reservasjon av sete på de to første radene eller ved nødutgangen.
 
Knut-Morten Johansen hos SAS sier til Aftenposten at det for deres del er uaktuelt å ta gebyr for å reservere bestemte seter. Han mener slike gebyrer fører til høyere billettpriser for alle da det vil tvinge barnefamiler til også å reservere seter ettersom de som regel vil være avhengig av å sitte sammen.
 
Se vår store oversikt over gebyrer hos de enkelte flyselskapene samt det som er inkludert i billettprisen.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar