Nytt norsk flyselskap med base i Kristiansand

Det ble i går kjent at Espen Hennig-Olsen (som nylig solgte seg ut av Hennig-Olsen is) starter det nye flyselskapet Fly Nonstop. Selskapet skal i første omgang operere 8 nye utenlandsruter til London, Paris, Barcelona, Palma, Nice, Berlin, Parma og Dubrovnik fra flyplassen Kjevik utenfor Kristiansand. Fly Nonstop sin første flygning er 25 april 2013 men billettene har allerede blitt lagt ut til salg på hjemmesiden. De billigste billettene vil ligge ned mot 1800 kr tur/retur i følge selskapet mens det øverste prisjiktet ligger opp mot 4000 kroner.
 
En prissjekk akkuratt nå viser tur/retur billetter til Barcelona i september på cirka 2500 og tur/retur London til 2 000. Selskapet lover videre fem ukentlige avganger til London. Selskapet skal fly med den brasilianske flytypen Embraer 190 med 100 sitteplasser og kun to seter i bredden. Flymaten er utviklet av kjøkkensjefen Trond Moi og hvert sete vil være utstyrt med en iPad som kan brukes som underholdningssystem om bord med blant annet aviser, film, musikk og spill. Mat ombord vil koste penger mens bruk av iPad og ett kolli innsjekket bagasje blir gratis.
 
Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen sier til NRK at han ønsker konkurransen fra Fly Nonstop velkommen. Han mener økt konkurranse bidrar til å holde prisene nede og sånn sett kommer forbrukerne til gode. Professor Frode Steen, ekspert på luftfartsøkonomi er på sin side ikke sikker på om det er stor nok etterspørsel i Kristiansand-området til at flyselskapet vil lykkes og påpeker at flybransjen er beinhard. Han synes likevel at selskapet har gjort klokt i å velge flytypen Embraer 190 ettersom disse flyene er passe små og kostnadseffektive. Dette kan tyde på at Fly Nonstop ligger nærmere Widerøe enn SAS/Norwegian og at selskapet har sett en åpning i markedet ettersom Widerøe har sparsomt med utelandsruter for å unngå å kanibalisere av kundegruppen til SAS.
 
De færreste tør å spå om Fly Nonstop fortsatt vil eksistere om tre år i det som utvilsomt er en meget tøff bransje men man må uansett gi honnør for en meget frisk satsning.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar