Orlando International Airport innfører automatisk passkontroll

usa automatisk grensekontroll

Orlando Internartinal Airport i Florida blir den første amerikanske flyplassen til å ta i bruk ny teknologi for automatisk passkontroll for reisende som ankommer USA på såkalt “Visa Waiver”, deriblant tilreisende turister fra Norge.

Den nye teknologien er automatiske passkontroll automater fra selskapet SITA. Flyplassen i Orlando legger vekt på at tilreisende nå vil slippe å stå i lange immigrasjonskøer for å slippe inn i landet og promoterer konseptet som “land, trykk og gå”. Ved de biometriske automatene kan ankommende som reiser på “Visa waiver” fotograferes, avgi fingeravtrykk, levere inn tolldeklareringsskjema og scanne passet. Passasjerer som vil bruke disse automatene må imidlertid ha besøkt USA tidligere ettersom fingeravtrykket må være lagret hos amerikanske immigrasjonsmyndigheter fra før.

Orlando-flyplassen har foreløpig installert 10 passkontroll automater. Tiltaket er en del av en helhetlig plan for å innføre mer teknologi og automatikk i grensekontrollprosessen for å få til hurtigere behandling og mindre friksjon for turister i det de ankommer samtidig som man sikrer at ikke tvilsomme individer slipper igjennom.

For øyeblikket testes automatene ut sammen med bruk av faktiske immigrasjonsagenter som et pre-screeningsverktøy. Tanken er imidlertid at automatene skal stå for hele immigrasjonsprosessen, men dette vil ta noe tid da man må ved utstrakt testing må sikre at automatenes utlukting av mistenksomme individer for ekstra sjekk matcher de som immigrasjonsagentene plukker ut.

Det er ikke utenkelig at også ansiktsgjenkjenningsteknologi også vil tas i bruk som en del av immigrasjonsprosessen i fremtiden. Dette kan for eksempel brukes som et verktøy for å identifisere mistenksomme individer eller å avdekke høyere kroppstempraturer som antyder feber/sykdommer. Det sistnevnte er faktorer som asiatiske flyplasser er spesielt på vakt for og som de forsøke rå avdekke den dag i dag, dog med bemannent videoovervåkning.

Posted in: Flyplasser

En kommentar

  1. I actually adore your post. I read your site fairly regularly and you are constantly coming out with
    some amazing things. I shared this on my FB and my followers only adored it.
    Keep up the great work!

Skriv en kommentar