OSL ber reisende møte 2-3 timer før avreise som følge av vekterstreiken

Situasjonen bedre enn fryktet etter vekterstrik i sikkerhetskontrollen

Bilde: Knut Bry / Oslo Lufthavn AS

Det har som nevnt tidligere brutt ut vekterstreik og dette har redusert kapasiteten på sikkerhetskontrollen på Gardermoen med 50 prosent. Streiken har også rammet spesielt Flesland og Tromsø Lufthavn sterkt.
 
På Gardermoen i dag tidlig var det så mye som to timer kø for å komme seg igennom sikkerhetskontrollen. Informasonssef ved OSL Jo Kobro sier imidlertid til Aftenposten at folk er flinke til å møte opp tidlig. Det var imidlertid enkelte tilfeller av folk som var uvitende om streiken og fikk seg et aldri så lite sjokk når de så køen i sikkerhetskontrollen i dag tidlig.
 
Utover formiddagen løste køene seg etterhvert opp og ventetiden ble betydelig mindre. Men faren før køer er hele tiden tilstede, med redusert kapasitet og lørdag som en svært travel reisedag, slik at det oppfordres uansett til at alle som skal reise utover ettermiddagen og kvelden beregner god tid.
 
Det ser ut som om tiltakene fra flyselskapenes side med ombookinger og flyttinger av flyvninger har lettet en god del på trykket. Gardermoen har også holdt to sikkerhetssluser åpen gjennom natten slik at passaserer har kunne møte opp ekstra tidlig til sine avganger på morgenkvisten.
 
Generelt har folk tatt køene med fatning og situasonen har generelt vært bedre enn fryktet. Du kan se dette webkamera direkte fra avgangshallen på Gardermoen for et overblikk om hvordan situasonen er akkuratt nå.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar