Oslo Lufthavn vinner punktlighetspris

Oslo Lufthavn Gardermoen vinner pris som den mest punktlige flyplassen i Europa

Bilde: Flightstats.com

Vi har tidligere skrevet om organisasjonen Flightstats og deres kåring av de mest punktlige flyselskapene. Oslo Lufthavn Gardermoen var for 2011 nominert til mest punktlige store europeiske flyplass sammen med Eleftherios Venizelos Intl. Athen, Schiphol Amsterdam, Vienna Intl. Wien og Tegel Berlin og av disse ble altså OSL kåret til vinneren.

Adm dir i Avinor uttaler i en pressemelding at punktlighet helt klart er et satsningsområde for alle som jobber på OSL. Dette sammende med en økning i trafikk er viktige konkurransefaktorer. I tillegg kan punktlig ses i sammenheng med hvor veldrevet en flyplass er.

Flightstats estimerer avgangspunktligheten ved OSL til å være 87,17 prosent i 2011. I kategorien for mest punktlige regionale flyplass var både Stavanger Lufthavn Sola og Trondheim Lufthavn Værnes nominert som en av finalistene. Her var det imidlertid Aeroport de Bourdeux som stakk av med seieren. Flyplassen i Bourdeux kunne skilte med en avgangspunktlighet på 90,3 prosent. Beste avgangspunktlighet av samtlige vinnere ble Osaka Internasjonale Lufthavn som vant kategorien for beste regionale flyplass i Asia. Flyplassen i Osaka hadde en avgangspunktlighet på 95,6 prosent i 2011.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar