Parkering på Værnes

Vår guide til Værnes Lufthavn parkering

Bilde: Avinor


 

Her finner du en guide til parkering på Trondheim Lufthavn Værnes.

 
Det finnes rundt 3 500 parkeringsplasser på Trondheim Lufthavn Værnes. Avinor tilbyr ulike parkeringsplasser på Værnes som driftes av Europark. Her er det ikke overraskende slik at det er avstand fra parkeringsplass til flyterminal som korrelerer sterkt med prisen. Med andre ord er det prinsippet om at dess nærmere dess dyrere som gjelder. Det opereres her med tre ulike kategorier for parkering, komfort 1 etasje/kjeller samt korttid befinner seg i parkeringshuset nærmest terminalen mens kategorien lavpris enten er under tak i P-huset men lengst unna terminalen eller på parkeringsplass ute som befinner seg enda et stykke lenger unna flyterminalen på Værnes. Som betaling er det forholdsvis enkelt å benytte bank- eller kredittkort ved inn/utkjøring. Du kan også trekke fysisk parkeringsbillett ved innkjøring som så kan betales med kort eller i automat når man henter ut igjen bilen.

 

I tillegg til tilbudet til Avinor/Europark er det mulighet å booke parkering på Værnes hos Sandfærhus Parkering. Denne parkeringsplassen ligger samtidig enda et stykke lenger unna flyterminalen enn uteparkeringen til Avinor og er samtidig marginalt dyrere enn Avinors uteparkeringsalternativ. Til gjengjeld inkluderer prisen hos Sandfærhus Parkering transport med skyttelbuss til/fra flyplassen samt gratis avis på bussen. På vinteren vil også oppstart av bil og isavskrapning være inkludert.
 

Under følger en oversikt over forskjellige operatører som tilbyr parkering på Værnes med overikt over priser.
TilbyderPriserVerdt å merke seg
Europark/Avinor P-Hus, Komfort 1 etasje40,- per time
240,- per døgn
890,- en uke
1290,- to uker
Europark/Avinor, P-Hus Komfort kjeller40,- per time
190,- per døgn
690,- en uke
1090,- to uker
Europark/Avinor, P-Hus Korttid40,- per time
280,- per døgn
990,- en uke
1490,- to uker
Europark/Avinor, P-Hus Lavpris40,- per time
150,- per døgn
600,- en uke
800,- to uker
Europark/Avinor, P-plass LavprisIkke tilgjengelig per time, minstepris 150,-
120,- per døgn
450,- en uke
650,- to uker
Sandfærhus Parkeringikke tilgjengelig per time
160,- per døgn
590,- en uke
930,- to uker
Inkluderer transport i skyttelbuss til/fra flyterminalen samt gratis avis på bussen. I tillegg inkluderer prisen isskrapet og oppstartet bil på vinterstid.

Som vi ser av sammenligningen over priser på Værnes parkering er det en del å spare på å velge det billigste alternativet i parkeringshuset ved terminalen kontra det dyreste. Da kan man spare 290,- kroner dersom man parkerer i en uke og 490,- dersom man skal ha to ukers parkering. Velger man å stå på parkeringsplassen til Avinor sparer man 440 i forhold til Komfort i parkeringshudet dersom man står i en uke og hele 690 ved to ukers parkering. Sandfærhus er marginalt dyrere, hendholdsvis 140 kroner mer for en uke og 280 kroner for to uker. Så må man selv vurdere og tilleggstjenestene til Sandfærhus veier opp for dette med tanke på at parkeringsplassen også ligger lengst unna terminalen.
 
Vi har også laget en oversikt over parkering på Gardermoen samt en oversikt over parkering på Sola.

Posted in: Guider