Portugisiske flyselskap tjener fett på Norwegians Dreamlinerproblemer

hifly
Norwegian har som så mange ganger før måttet leie inn langdistansefly fra de protugisiske selskapene HiFly og euroAtlantic Airways for å dekke opp for tekniske problemer med sine egne Dreamlinerfly. Flyene har denne gangen blitt leid inn som erstatning for Dreamliner-flyet  til Norwegian som ble utsatt for en drivstofflekkasje på søndag og siden har stått på Arlanda for tekniske undersøkelser samt vedlikehold.

 

Flyene som nå er leid inn er et Airbus A330-200 fra HiFly samt et Boeing 777-200 fly euroAtlantic Airways. De to portugisiske flyselskapene har spesialsiert seg på utleie av fly, såkalt “wetlease”, hvor fly med full kabinbesetning leies ut på kortere eller lengre basis. HiFly fløy fast for Norwegian på ruten til New York da leveringen av selskapets første Dreamliner ble utsatt og har siden blitt leid inn på ad hoc basis ved behov. i tillegg benyttes også euroAtlantic Airways ved behov. Å “wetlease” fly koster mye penger og selskapene har i så måte gjort gode penger på Norwegian det siste halvåret.

 

Ettersom gjenomsnittsalderen på HiFly sine fly er 14 år og 20 år for euroAtlantic Airways blir det en annerledes opplevelse enn den Norwegian har markedsført med de nye Dreamlinerflyene. Dette ble Norwegian innklaget for til Flyklagenemda av en passasjer som mente det var villende markedsføring når vedkommende hadde blitt lovet fly med en helt spesiell komfort, det Norwegian har kalt “Dreamlineropplevelsen”. Klageren fikk medhold av nemda at det var brudd på reisevilkårene og kom til at han hadde krav på refusjon av 10 prosent av billettprisen for turen.

 

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar