Produksjonen av flymat

Bilde: Austrian Airlines

Austrian Airlines hadde nylig et blogginnlegg som omhandler produksjonen av flymat. Artikkelen gir et innblikk i hvordan flymaten tilberedes.

Maten tilberedes i tre ulike kjøkken, et kjøkken for varmmat, et kjøkken for desserter samt et testkjøkken. I testkjøkkenet forbereder man seg på ulike litt mer utfordrende situasjoner. Enkelte spesialmåltider tilberedes direkte ombord på flyene og det krever selvsagt at man er forberedt. Det samme er tilfellet når det er spesielle VIP gjester som flyr som får spesialtilpassede måltider. I tillegg tester man ut forskjellige ingrediener. Dersom du tror at måten de forskjellige enhetene på spisebrettet er organisert på er tilfeldig er dette langt fra sannheten. I testkjøkkenet testes ulike kombinasjoner får å finne frem til den beste organiseringen.

Når alt er ferdig tilberedet i det varme kjøkkenet og i dessertkjøkkenet pakkes de på traller og er klare for å transporters ut til flyet. Fra ordren om mat kommer inn til maten når ut på flyet tar hele prosessen rundt 48 timer. Hver tralle med mat blir forøvrig gitt en unik strekkode som inneholder all nødvendig informasjon om menyen. Trallen har også et bilde av menyen påklistret. Dette er for at de som organiserer leveringen av maten skal sikre seg at riktige traller blir levert til riktig fly.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar