Qatar Airways blir med i OneWorld fra 30 oktober

Qatar Airways medlem i OneWorld


Det har i lengre tid vært klart at det populære gulfselskapet Qatar Airways skal inn i flyalliansen OneWorld og datoen for når dette skal skje er nå bekreftet til 30 oktober. Qatar blir dermed det første flyselskapet av de tre store fra gulfregionen til å delta i en global flyallianse.
 
I praksis betyr dette at at man nå kan kreditere bonuspoeng til de andre selskapene i OneWorld når man flyr med Qatar Airways (og omvendt). Det betyr også økt loungetilbud samt 20 nye destinasjoner til OneWorlds globale rutenett.
For nordmenn er det British Airways som er det mest brukte selskapet innenfor OneWorld og her kan man allerede tjene inn poeng til deres Executive Club på Qatar-flyvninger. Andre store flyselskap innenfor OneWorld-alliansen er American Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Malaysian Airlines og Qantas. Qatar er ett av bare seks selskaper som har fått femstjerner av ratingselskaoet Skytrax og er kjent for å holde en høyt nivå i alle kabinklasser.
 
Selskapet opererer en daglig rute fra Gardermoen til Doha med videre tilknytning til Bangkok. Selskapet har nylig satt inn den nye flytpen Boeing 787 Dreamliner på denne ruten og selskapet har gjort det så godt med denne ruten at de også vurderer å øke frekvensen ytterligere.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar