Qatar Airways lanserer “all business” rute mellom London og Doha

qatar airways all business class 2

Gulfselskapet Qatar Airways avslørte nylig at de vil starte opp med ny rute mellom London Heathrow og sin base i Doha, Qatar med kun businessklasse ombord. Ruten vil starte opp 15 mai og trafikkeres 7 dager i uken av en Airbus A319 med 40 businessklasse seter i en 2-2 konfigurasjon i bredden.

Qatar Airways opererer fem daglige flyvninger mellom London Heathrow og den nye businessklasse ruten blir dermed selskapets 6 daglige flyvning mellom de to byene. Dette gjør ruten til en av selskapets mest populære internasjonale ruter. Flyselskapet er videre et av flyselskapene i verden i raskest vekst og har per i dag 129 fly og ruter til 134 destinasjoner. Men Qatar Airways har også høstet kritikk for arbeidsforholdene hvor det er påstått at selskapet underlegger sine ansatte et totalitært kontrollregime.

Qatar blir den første av de såkalte gulfselskapene til å fly en rute med kun businessklasse. Det finnes imidlertid andre eksempler, de mest kjente er Singapore Airline som flyr en “kun businessklasse” rute mellom Los Angeles og Singapore og British Airways som flyr en tilsvarende rute mellom London City Airport og John F. Kennedy-flyplassen i New York. Sistnevnte flyvning er også populær fordi Airbus A319 flyet som BA bruker på ruten ikke kan tankes opp med nok drivstoff som følge av den korte rullebanen på LCY. Flyet må dermed mellomlande på Shannon Airport i Irland for å tanke mer drivstoff. Det spesielle er at amerikanske immigrasjonsmyndigheter her tilbyr såkalt “pre-clearance”, og passasjerene kan dermed gjennomgå immigrasjonsformalitene her før flyet flyr videre til New York og dermed unngå de til tider svært lange køene på JFK.

qatar airways all business class

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar