Regler for frakt av barnevogn og rullestol med SAS

Hva er reglene for frakt av barnevogn med SAS?

Dersom du reiser med et barn under 2 år kan du ta med deg barnevogn som innsjekket bagasje gratis i tillegg til din egen bagasjekvote på ett kolli. Er barnet over 2 år regnes det som en kolli på bagasjekvoten. Vogner sjekkes inn sammen med annen innsjekket bagasje men må som regel leveres på bagasjebånd for spesialbagasje etter at vognen er sjekket inn. Dette får du i så fall beskjed om ved innsjekking.
Det er anbefalt at vognen pakkes i egnet embalasje for frakt (hard pack) slik at man unngår skade. SAS tilbyr også spesielle poser som kan pakkes rundt vognen som er egnet til å beskytte mot fukt og skitt (50 kr for de som reiser økonomiklasse, gratis for Økonomi Ekstra, Business og EuroBonus gullstatus).
 
Dersom man reiser med en liten paraplyvogn kan denne medbringes som håndbagasje så fremt den ikke veier med enn 8 kg og får plass i bagasjehyllen. Dette er dog en tjeneste som ikke kan garanteres, det vil være opp til innsjekkingsagentes diskresjon og avhenger altså at det finnes plass i kabinen.
 
Reservasjon av frakt av barnevogner med SAS gjøres ved innsjekking.
 

Hva er reglene for frakt av rullestol med SAS?

Manuelle rullestoler kan alltid fraktes gratis med SAS. Dette gjelder også for elektriske rullestoler som har godkjente batterier og som holder seg innenfor de tillatte dimensjoner.

Registrering av frakt av rullestoler skal skje senest 48 timer før avreise for å garantere plass og tilfredstillende assistanse. Dette kan skje via SAS sitt servicesenter på tlf 05400 eller via denne linken.

 

Generelle bagasjevilkår hos SAS

Posted in: Guider

Skriv en kommentar