Regler for frakt av dyr med Norwegian

Hva er reglene for frakt av dyr med Norwegian?

Norwegian aksepterer kun fra hunder og katter under visse betingelser. Alle flyvninger med hunder eller katter må bookes hos Norwegians kundesenter per telefon minimum 48 timer før avreise.

 
Norwegian er videre ikke ansvarlig for å undersøke hvorvidt dyret har den nødvendige dokumentasjonen som vaksinasjonsdokumenter etc. Passasjeren står derfor ansvarlig for å betale eventuelle bøter eller andre kostnader som følge av utilstrekkelig dokumentasjon.

 
Dersom du reiser med et dyr må du sjekke inn senest 1 time før flyets avgang. Betaling for frakt av dyret skjer på flyplassen. Det er ulike priser for om man vil frakte dyret i kabin eller i lasterommet.

 

Transport av hund eller katt i flyets lasterom (kun innenfor Schengen)

Norwegian tar kun med seg maks 4 dyr i lasterommet per flyvning. To dyr kan fraktes i det samme buret forutsatt at de er vant med å frakte sammen fra før og dersom de fraktes i samme byr kan ikke hver av dyrene veie mer enn 14 kg. Dyrene som fraktes i lasterommet må være minst 8 uker gamle.

 
Passasjerende står selv ansvarlig for å skaffe til veie passede hunde- eller kattebur for transport og denne må være IATA-godkjent. Mer at stålbur ikke aksepters ombord. Buret må være at solid materiale, rent og tåle vann. Buret må være stort nok til at dyret kan stå oppreist, snu seg og ligge i en naturlig posisjon. Buret måimidlertid ikke overgå dimensjonene på 120x81x89 cm.

 
Det er også verdt å merke seg at Norwegian ikke aksepterer transport av dyr på flyvninger mellomlandinger. Man bør også merke seg at ekstrem kulde kan føre til perioder med restriksjoner på transportreglene for dyr.

 

Transport av hund eller katt i kabinen (kun på innenriksflyvninger)

Små hunder/katter kan transporters i kabinen på Norwegians innenriksflyvninger. Norwegian aksepterer da maks to voksende dyr per flyvning. Tre mindre valper eller små katter kan transportes i samme bur i kabinen.

 
Dyret må fraktes i et IATA-godkjent bur. Buret med dyret kan ikke overstige en vekt på 8 kg og må holde seg innenfor dimensjonene 43x31x20cm. Det anbefales at de som skal transporte liten hund/katt i kabin frakter dyret i en “sherpa-bag” i fleksibelt materiale. Disse baggene må imidlertid også holde seg innenfor maksimumsmålene på 43x31x20cm og dyret må kunne komfortabelt ha plass inne i baggen under hele flyturen.
 

Hva koster det å frakte hund eller katt med Norwegian?

Frakt av hund eller katt i flyets lasterom koster fra 299 – 399 kr per dyr/per vei. Frakt av hund eller katt i flyets kabin (kun innenriks) koster 199 per dyr/per vei.

 
Prislisten for frakt av spesialbagasje med Norwegian
Generelle bagasjeregler hos Norwegian

Posted in: Guider

En kommentar

  1. Maria Ramstad sier:

    Hei. Når man skal frakte hund i lasterommet må buret ha en vannskål og en matskål eller holde det kun med vannskål? Oslo-kirkenes

Skriv en kommentar