Regler for frakt av dyr med SAS

SAS aksepterer frakt av dyr og da også andre dyr. Det gjelder litt ulike regler for frakt av dyr i kabin og i lasterommet. Reservasjon av plass til kjæledyr må skje direkte hos SAS på tlf 05400. Husk at du selv står ansvarlig for å sørge for at dyret har de nødvendige vaksiner og dokumenter dersom du reiser til utlandet.
 

Frakt av dyr i kabinen

Det er kun katter og hunder som aksepteres for frakt i kabinen. Dersom disse skal fraktes i kabinen må de ligge i egen transportboks under hele flygningen. Husk at SAS bare tillater et begrenset antall dyr per flyvningen så gjør din reservasjon i god tid før reisen skal gjenomføres. Kæledyr i transportboks i kabinen går som håndbagasje. Maksimalt tillatt mål på bur som kan fraktes i kabinen med SAS-fly er 40x25x23cm og maksvekt er 8 kg. Overskrides dette må hunden eller katten fraktes i bagasjerommet.
 

Dyret skal videre kunne stå oppreist i buret og kunne ligge i en naturlig posisjon. Buret skal være godkjent for flytransport og beregnet for frakt av dyr, det tillates ikke frakt av dyr i vanlige bager eller vesker.
 

Dyr kan ikke fraktes i kabinen på reiser til/fra Storbritannia og Irland.
 

Priser for frakt av dyr i kabin med SAS:

Innenfor Norden : 160 kr pr vei
Innenfor Europa: 400 pr vei
Mellom Europa og Midt-Østen: 560 pr vei
mellom Europa og Asia/Amerika: 800 pr vei
 

Frakt av dyr i lasterom

Transport av dyr i lasterom på SAS flyvninger må skjer i godkjent transportbur. Spør i dyrebutikken dersom du er usikker. Husk at buret også må være rent og desinfisert. Buret må være utstyrt med beholder for vann og mat. Bunnen skal være foret med et absorberende underlag (spon, sagmugg). Husk at dyret skal kunne stå oppreist og ligge komfortabelt i buret.
 

Det er begrenset hvor mange dyr som tillates i lasterommet samtidig så husk å reservere så tidlig som mulig.
 

Pris for frakt av dyr i lasterom med SAS

Innenfor Norden : 240 kr pr vei
Innenfor Europa: 480 pr vei
Mellom Europa og Midt-Østen: 640 pr vei
Mellom Europa og Asia/Amerika: 1210 pr vei
Bur som overstiger totalt 158cm (lengde+bredde+høyde): 2 x normal pris
 

Reservasjon av frakt av dyr med SAS

Når du skal reservere billett med frakt av dyr må du oppgi det korrekte mål på buret samt totalvekt (bur + dyr). Du kan booke din ordinære billett vis SAS.no men må umiddelbart etterpå kontakte SAS på 05400 slik at du kan reservere plass til dyret.

 
Generelle bagasjevilkår hos SAS

Posted in: Guider

2 kommentarer

  1. Siri Bødal sier:

    Jeg har betalt 1180 tur/retur Spania. Hvorfor det mår det står her at det koster 400 pr vei?

  2. Ringer SAS og får oppgitt 480 kr. pr vei for liten hund i Cabin. På nettsiden til SAS står det at det koster kr. 160 pr vei. Ønsker en forklaring

Skriv en kommentar