Resurs Bank introduserer kredittkort med opptjening hos KLM/Air France (Flying Blue).

flying blue kredittkort

Resurs Bank har introdusert to nye nye kredittkort på markedet som gir opptjening i bonusprogrammet Flying Blue (flyselskapene KLM/Air France) ved bruk. Det dreier seg om MasterCardene Flying Blue Classic og Flying Blue Premium.

I motsetning til USA hvor det finnes utallige kredittkort på markedet som gir heftige flypoengbonuser ved innvilget søknad samt bruk er det forholdsvis få kort som retter seg mot reisemarkedet her i Norge. SAS Eurobonus har de fleste hvor det finnes både MasterCard, Diners og American Express og i tillegg har Norwegian sitt eget Norwegian Reward kredittkort samt Finnair er eneste flyselskap i OneWorld-alliansen som opererer i det norske kredittkortmarkedet med sitt Finnair MasterCard. Du finner en sammenligning mellom de ulike kortproduktene her (nederst på siden).

Det er derfor kjærkomment med flere aktører i markedet som kan høyne konkurransen men hvor bra er så egentlig Flying Blue kortene?.

For å ta det første kortet som er Flying Blue Classic så gir dette kortet 10 Flying Blue poeng per 100 kr i omsetning på kortet. Kortet har også en reiseforsikring men få andre relevante fordeler ut over dette og en årsavgift på 295,-. Flying Blue Premium kortet er likt som Flying Blue Classic men skiller seg ut ved at man får 20 poeng pr 100 kr i omsetning på kortet. Premium har en årsavgift på 595,-. I motsetning til mange av konkurrentene tilbys det per tidene ingen bonus for godkjent søknad om disse kortene.

Poengopptjening og årsavgift er i tråd med det som gis i form av bruk av SAS Eurobonus Mastercard og Diners. SAS Amex har en noe høyere årsavgift på sine kort med kommer med flere andre fordeler som f. eks uttak av 2-1 bonusbilletter (“Companion Ticket”).

Man kan neppe belage seg på å tjene opp nok poeng til uttak av bonusbilletter innenfor Flying Blue gjennom bruk av disse kortene alene. En bonusbillett mellom Oslo – New York koster 60 000 poeng i økonomiklasse og 125 000 poeng i businessklasse. Dette betyr at det må omsettes for henholdsvis 250 000 og 625 000 kr på kortet for å booke en billett i henholdsvis økonomi og business. Men bonusprogrammene tilbyr også kampanjer hvor bonusbilletter kan tas ut til rabatterte poengpriser samt at man også kan bruke poeng til oppgradering av kjøpte billetter fra f. eks økonomiklasse til business.

Disse Flying Blue kredittkortene kan sånn sett sies å passe best for folk som allerede er aktive medlemmer hos Flying Blue, som en ekstra måte å spe på poengsaldoen på.

Posted in: Bonusprogrammer

Skriv en kommentar