Ryanair i hemmelig samarbeid med Google

Google ryanair samarbeid

Nettgiganten Google skal visstnok være i et slags samarbeid med Ryanair om å lage en søkeløsning som skal revolusjonere hvordan forbrukere søker for, velger og kjøper flybilletter melder den irske avisen Independent.

 I et intervju uttaler Ryanair sjef Michael O’Leary at selskapet er i et utviklingssamarbeid med Google hvor Ryanair deler prisinformasjon som skal være til hjelp i utviklingen av Google nye prissammenligningstjeneste for flybilletter. I følge O’Leary vil tjenesten lanseres mot slutten av mars og være enn massiv forbedring sammenlignet med dagens prissammenligningstjenester. Ryanair bidrar kun med informasjon i utviklingsarbeidet til Google og har ikke invistert noe kapital i produktet.

I motsetning til mange av dagens prissammenligningstjenester vil alle flyselskaper være representert i Google sine søk og søkeresultatene vil bli objektivt presentert. Google vil nemlig ikke tjene penger på kjøp av billettene men kun på annoneinntekter slik de gjør ved tradisjonelle nettsøk i dag.

O’Leary spår videre en mobilrevolusjon i flyindustrien i tiden som kommer og tror at alle ombord på Ryanair sine fly vil betale for  drinker, mat og oppgraderinger med mobilen om fem år. Selskapet tar også sikte på å gjøre mer individuell markedsføring basert på flyvanene til hver enkelt passasjer. Ryanair planlegger også å redesigne sine nettsider som et ledd i en kampanje for å nå nye kundegrupper samtidig som de også har kuttet i en del gebyrer. De nye nettsidene vil inneholde en grafe for hver flyrute som gir informasjon om prisutviklingen de neste 60 dagene slik at man lett får oversikt over hvilke dager det er billigst å fly.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar