Ryanair kutter i sitt norske rutetilbud

ryanair rutekutt

Elina Hakkarainen, Ryanairs salgs- og markedsføringsdirektør i Norden, uttaler i dag at Ryanair vil tilby færre ruter i sommerseongen 2014 enn hva selskapet kunne by på under årets sesong. Årsaken skal være at Ryanair har kapasitetsproblemer som følge av åpningen av nye baser andre steder i Europa. Spesielt har selskapet en hard satsning på det italienske inenriksmarkedet. Ryanair velger derfor å styrke kapasiteten der og dette vil i følge Hakkarainen blandt annet gå på bekostning av noen av selskapets ruter fra Rygge. Selskapet ser for seg et kutt på fem ruter ut fra flyplassen i forhold til 2013.

Hakkarainen sier imidlertid at selskapet fortsatt har en vekststrategi i Norge på sikt og at selskapet vil få flere nye leveringer av fly til høsten neste år som vil løse mye av selskapets kapasitetsproblemer. Hun ser for seg at selskapet da vil være i posisjon til å kunne vokse videre både på Rygge men også andre norske flyplasser.

Hvilke destinasjoner som kuttes er fortsatt ikke offisielt ettersom Ryanair fortsatt ikke har lansert sitt sommerprogram. Det ryktes dog at Århus, Kaunas, Hahn, Düsseldorf, Cagliari og Rijeka står i fare for å bli kuttet. Samtidig har flyselskapet annonsert at de vil begynne å fly fra Rygge til Bologna fra 1 april og også at de vil komme med inntil to nye ruter. Det betyr i så fall ytterligere kutt i noen av de andre rutene.

I følge flyplassdirektør Pål Tandberg på Moss Lufthavn Rygge så kan rutekuttet bety at flyplassen i Østfold får en passasjernedgang på ti prosent neste år.

Ryanairs marginer er også under press som følge av økt konkurranse i lavprismarkedet for flyreiser som har ført til et forventet prisfall på mellom 9 og 10 prosent i fjerde kvartel 2013 og første kvartel 2014. Ryanair har som følge av dette nedjustere resultatprognosene to ganger i år fra 600 millioner euro til 500 millioner euro for regnskapsåret under ett. Selskapet må nå nye kunder for å kompensere for fallende billettpriser, noe som har fått selskapet til å kutte i sine gebyrer og å love å bli mer kundevennlige.

 

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar