Ryanair kutter ni ruter fra Rygge

ryanair kutter ruter rygge

Det er tidligere meldt at Ryanair vil kutte i rutetilbudet fra Norge som følge av en omfordeling av flykapasitet til det italienske markedet samt åpning av ny flybase i blant annet Athen. Nå skal sommerprogrammet i følge Ryanairs markedssjef for Norden Elina Hakkarainen nærmest være fastlagt, sier hun til Halden Arbeiderblad. Det ligger dermed an til å bli sju færre destinasjoner fra Moss Lufthavn Rygge enn i 2013-sesongen, og hele ni av rutene som var med i 2013 er ikke med for 2014.

Det er destinasjonene Århus, Cagliari og Palermo i Italia, Reus og Valencia i Spania, Düsseldorf i Tyskland, Toulon i Frankrike samt helårsrutene Frankfurt-Hahn og Paphos, Kypros som er fjernet fra programmet. Nye destinasjoner er Edinburgh i Skottland og Bologna i Italia.

Hakkarainen holder imidlertid døren på gløtt for at Ibiza kan bli lagt til som ny destinasjon. Det kan også komme noen endringer dersom selskapet finner ledig kapasitet andre steder som de kan omfordele til Rygge. Ryanair har videre sagt at de vil trappe opp satsningen på Rygge mot slutten av året når de får levert nye fly.

Totalt sett for Rygge vil det imidlertid nesten ikke bli en merkbar nedgang i antall flyvninger fra flyplassen ettersom frekvensen til andre populære destinasjoner som Malaga og Alicante økes. Det estimeres derfor at det blir 155 avganger fra flyplassen i den mest hektiske måneden juli mot 166 avganger i samme måned i fjor.

Ryanair har prøver nå å endre sitt image i media ved å kutte gebyrer og bedre kundeservicen for å nå nye kundegrupper. Det har også blitt bestemt at Ryanairs kontroversielle leder Michael O’Leary skal fronte selskapet mindre i media fremover. Denne stilendringen ble tatt godt i mot av Direktør for Rygge Lufthavn Pål Tandberg som uttalte til NRK at han så det som en fordel for selskapets posisjon på Rygge at det ble mindre aplegøyer i media fra O’Leary. Han mener at en mer nedtonet profil passer det norske lynnet bedre og at det vil hjelpe selskapet å nå personer som tidligere har valgt bort selskapet.
Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar