Ryanair tillater (litt) mer håndbagasje og innfører lavere gebyrer

ryanair med lavere gebyrer og mer håndbagasje

Siden 1. desember har lavprisselskapet Ryanair endret sine regler for håndbagasje i en noe mer gunstig retning for passasjerene. Den viktigste endringen er at passasjerene nå kan ta med en bag nummer to i tillegg til den håndbagasjen som allerede er tillatt. Den andre enheten må passe innenfor målene 55cmx40cmx20cm og kan typisk være en PC-veske, håndveske eller handlepose.

Lavere gebyrer

Ryanair har også bestemt seg for å kunne i enkelte gebyrer. Fra 1 desember kuttet selskapet for å printe ut boardingkort på flyplassen til de av passasjerene som har glemt dette fra 70 euro til 15 euro. Dette gjelder dog for kunder som allerede har sjekket inn. De som ikke har sjekket inn for flyvningen på nettet vil fortsatt måtte betale 70 euro.

Fra 5 januar 2014 vil Ryanair også halvere standardgebyret for innsjekket bagasje fra 60 til 30 euro. Selskapet har også myknet opp sin endringspolicy på utstede flybilletter. Siden 1 november har selskapet tillatt kundene å rette opp mindre feil som har gjort ved bestillingen som f. eks stavefeil eller navneendringer. Endringene må imidlertid skje innen 24 timer fra billetten er utstedt.

Endringene er et ledd i en strategi som har som mål å øke kundetilfredsheten. Et ledd i denne strategien har også vært å gjøre nettsidene mer kundevennlige, blant annet ved å gi sidene et nytt design samt å fjerne inntasting av obligatorisk sikkerhetskode ved prissøk.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar