Ryanair vil fly til USA for 100 kroner

ryanair langdistanse

I følge den britiske avisen The Telegraph ønsker Ryanair å tilby flyvninger fra Europa til USA (New York og Boston) for ned til 100 kroner for de billigste billettene. Men dette vil naturligvis kun gjelde et fåtall billetter og man vil i kjent Ryanair stil måtte betale ekstra for alt fra mat til bagasje.

Ryanair ønsker å starte opp transatlantiske flyvninger fra 14 store europeiske byer til mellom 12 og 14 destinasjoner i USA. Ryanair-sjef Michael O’Leary innser imidlertid at selskapet også må tilby et forholdsvis høyt antall seter i en premiumklasse for å kunne lykkes med en slik langdistansesatsning. Han anser at cirka 15 prosent av befolkningen er villig til å betale for en oppgradert klasse på slike lange flyvninger.

I motsetning til lavpriskonkurrenten Norwegian som har startet opp langdistanseflyvninger med kun et fåtall fly (og opplevd stor sårbarhet for forsinkelser som følge av dette) ser Ryanair for seg at de vil bygge opp en stor flyflåte av langdistansefly før de starte med transatlantiske flyvninger. Selskapet har et femårsperspektiv på å kjøpe et tilstrekkelig antall fly og ser for seg en flåte på mellom 30 og 50 fly før de starter opp en langdistanseoperasjon.

 

 

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar