SAS bekfrefter Eurobonus 2.0 fra 1. april.

Eurobonus diamond

SAS har i dag i en pressmelding bekreftet at de planlagte endringene Eurobonus-programmet, kalt Eurobonus 2.0, vil tre i kraft fra og med 1. april. Samtidig bekreftes mange av de endrigene som det tidligere har versert rykter om at vil komme.

EuroBonus har vært SAS sitt fordelsprogram siden 1992 og har i dag 3,2 millioner medlemmer. Eivind Roald, konserndirektør Salg og Marked, SAS, uttaler at relanseringen er et viktig steg for SAS og sier at mange av endringene som nå implementeres er med den hensikt å gi SAS-kundene en merverdi på før, på og etter reisen. Endringene kommer et svar på dybdestudier av det Skandinaviske reisemarkedet og kundeundersøkelser.

Bekreftede endringer i SAS Eurobonus

Eurobonus Sølv-medlem:

 • Enklere opptjening, Sølv-status fås nå med bare 5 tur/retur reiser eller 10 enkeltsegmenter (halvert ned fra 20 enkeltsegmenter. Dersom man kvalifiserer seg på poeng er imidlertid kravet fortsatt 20 000 basispoeng som før.
 • Tilgang til fast track og lounge hos SAS (ikke Star Alliance) i perioden 1 juli – 31 august og perioden 15 desember – 15 januar.
 • 15 prosent ekstrapong som man tidligere fikk når man hadde sølvstatus faller bort. Dette vil gjøre det noe vanskelige å kvalifiserte til gullstatus fra sølvstatus enn før.

Eurbonus Gull-medlem:

 • Økning i bagasjekvote til to ekstra kolli (SAS-flyvninger, ikke Star Alliance)
 • Mulighet til å gi bort et sølvkort til en valgfri person (som da får denne statusen uavhengig av hvor mye vedkommende reiser)
 • Større tilgjenglighet på bonusreiser på europaruter (dersom det finnes plass på flyet skal disse gå an å booke med bonuspoeng)

Eurobonus Diamant-medlem:

 • Oppnås som nevnt tidligere med 100 000 basispoeng i løpet av opptjeningsperioden eller 100 enkeltreiser. Nivået vil formelt sett tre i kraft f.o.m 1 april men de som har kvalifiseringsperiode som startet 1. februar 2013 eller senere og tilfredstiller kravene (100 000 poeng eller 100 segment) vil retroaktivt bli Diamant-medlemmer når nivået innføres.
 • Større tilgjenglighet på bonusreiser på europaruter  og langdistanseruter (dersom det finnes plass på flyet skal disse gå an å booke med bonuspoeng)
 • Bonuspoengene forfaller ikke (så lenge man har Diamant-status). Nedgraderes status vil normal gyldighetstid på fem år imidlertid begynne å løpe.
 • Mulighet til å gi bort et gullkort til en valgfri person (som da får denne statusen uavhengig av hvor mye vedkommende reiser)
 • Myk landing til Eurobonus Gullstatus dersom man ikke rekvalifiserer seg til Eurbonus Diamant (man er altså garantert Eurobonus Gold i neste periode uansett hvor mye man flyr dersom man i forrige periode hadde Eurobonus Diamant)

Andre bekreftede endringer:

 • EuroBonus Connect: En ny app som gjør det mulig å ringe og sende SMS gratis til andre EuroBonusmedlemmer. Begge medlemene må ha lastet ned appen for at det skal fungere.
 • Nytt design på medlemskortene
 • Endring av navn på det første medlemsnivået fra EuroBonus Basic til EuroBonus Member.

Som man ser av endringene kommer de største i sølvstatusen samt at det kommer et nytt nivå over Eurobonus Gull kalt Eurobonus Diamant (EuroBonus Diamond). Det kan imidlertid komme flere endringer frem mot lanseringsdato. Eivind Rolad påpeker sågar at endringene kun er en begynnelse og at det vil komme flere endringer etterhvert knyttet til fordelsprogrammet. Spesielt henvises det her til at det jobbes hardt med å knytte seg til sterke eksterne merkevarer for å kunne tilby EuroBonus-medlemmene fordeler både i hverdagen og når man er på reise.

Alle fordeler i EuroBonus 2.0 f.o.m 1. april 2014

nye eurobonus

Posted in: Bonusprogrammer, SAS

Skriv en kommentar