SAS innfører kredittkortgebyr

SAS innfører kredittkortgebyr


F.o.m 1. oktober vil SAS innføre gebyr for bruk av kredittkort ved bestilling av flybilletter. Gebyret vil gjelde for alle salgskanaler av SAS-billetter samt alle billettyper og vil ligge på 2,2 prosent av kjøpesummen. Selskapet gir dermed opp sin policy med ingen ekstra gebyrer. Norwegian har lenge hatt et tilsvarende gebyr. Det vil fortsatt være kostnadsfritt å benytte seg av debetkort (bankkort).
 

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, uttaler til Aftenposten at gebyrene til kredittkortselskapene for SAS sin del utgjør et sted mellom 200 og 300 millioner kroner årlig og at SAS ikke ser det som økonomisk bærekraftig å skulle dekke dette på vegne av kundene. Ettersom gebyret går til en tredjepart er det heller ikke kostnader som SAS kan påvirke. Han påpeker også at bankkort fortsatt vil være kostnadsfritt. Kredittkort er imidlertid et svært populært valg ved bestilling av reiser ettersom mange da oppnår reiseforsikring på reisen gjennom kortselskapet. I tillegg finnes det mer omfattende reklamasjonsrettigheter ved betaling med kredittkort versus debetkort. Dette kan for eksempel komme til nytte ved konkurser og lignende.
 

Johansen vil imidlertid ikke gå med på at SAS nå går bort fra sin gebyrfrie linje ettersom SAS fortsatt ikke tar betalt for de vanlige servicetjenestene og produktene som kundene får når de flyr med SAS. Han påpeker igjen at det er valkgfritt å velge å betale reisen med kredittkort. Problemet er bare at dette er nøyaktig det samme argumentet som lavprisselskapene bruker for de fleste av sine gebyrer. Det er videre ikke lenge siden SAS gikk ut mot nettopp lavprisselskapenes betalingsmodell.
 

SAS sitt gebyr for bruk av kredittkort på 2,2 prosent av prisen vil utgjøre 110 kroner for en flybillett på 5 000 kr. Norwegian opererer på sin side med et fast kredittkortgebyr på 50 kroner per reservasjon. SAS har videre heller ikke gitt noen signaler om at deres egne kredittkortpartnere vil være unntatt denne avgiften slik Norwegian gjør for sitt Norwegian-kort. SAS har per i dag et samarbeid med Diners og American Express samt et eget brandet SAS EuroBonus Mastercard.

Posted in: SAS

Skriv en kommentar