SAS innfører nytt gebyr

sas seter


SAS har innført et gebyr for å velge de mest attraktive setene i økonomiklasse på sine langdistanseflyvninger. Endringen trådde i kraft på mandag og gebyret er på 300 kroner.
 
Setene man nå må betale for å velge er seter i økonomiklasse som har mer benplass en standardsetene. Eksempler er såkalte “bulkhead” seter rett bak businessklasse samt seteradene ved nødutganger. Før vat det førstemann til mølla prinsippet som gjaldt også ved valg av disse setene men det er det altså nå slutt på.
 
SAS markedsfører gebyret som en “tilleggstjeneste” og vektlegger at fritt setevalg fortsatt ved gjelde for alle andre seter enn disse spesielle setene. Tormod Sandstø, pressekontakt i SAS, uttaler til Aftenposten at SAS fortsatt vil skille seg fra lavprisselskapene der man må betale for å reservere alle seter og at personer som reiser sammen ikke vil ha noen garanti for at de får sitte sammen med mindre man betaler på for setevalg på forhånd. Dette er fortsatt kostnadsfritt hos SAS. Også nettverksselskaper som Air France og KLM tar gebyr for reservasjon av slike attraktive seter.
 
SAS lar også de av reisende som besitter gullstatus hos Eurbonus velge de spesielle setene uten å betale gebyr. 22 timer før avgang kan alle ledige seter velges uten å betale gebyr. På spørsmål om dette gebyret også vil innføres på SAS sine ruter i Europa eller innenriks benekter Sandstø dette.

Posted in: SAS

Skriv en kommentar