SAS kutter gratis alkohol på langdistanse?

sas kutter gratis alkohol

Oppdatering 23.02.14: Da ser det ut som om SAS likevel kutter gratis alkohol fra 1. mars.

Oppdatering 15.02.14: Da ser det ut som SAS snur og likevel tilbyr gratis alkohol til matserveringen på langdistanse i SAs Go ettersom teksten er endret på SAS sine nettsider. Nå står det “I SAS Go er drikke til maten inkludert”. Rapporter fra folk som har flydd langdistanse i SAS Go har også bekreftet at man fortsatt kan vå gratis alkoholservering til maten. Dermed kan det se ut som om enten at SAS har ombestemt seg før endringen i hele tatt ble implementert eller at det skjedde en misforståelse i kommunikasjonen med markedsavdelingen under oppdateringen an nettidene.

 

Frem til nå har det vært mulig å få gratis alkohol i økonomiklasse på SAS sine langdistanseflyvninger til USA og Asia. Ordningen ble riktignok strammet inn i 2012 til å kun gjelde i forbindelse med måltidsserveringene og da med en begrensning på tre enheter (totalt inkludert alkoholfri drikke). Samtidig ble det innført regel om at all eventuell drikke/snacks mellom måltidsserveringene ville koste penger.

Nå kan det virke som SAS “i det stille” har bestemt seg for å stramme inn ytterligere og helt kutte ut gratis servering av alkohol i SAS Go (økonomiklasse). Dette følger av SAS sine egne nettsider hvor det fremkommer hva som er inkludert i økonomiklasse på langdistanse. Her står det nå at kun alkoholfri drikke er inkludert under måltidsserveringen mens alkolholdig drikke kan kjøpes fra det såkalte “Our Cafe”

SAS blir dermed det første europeiske fullprisselskapet som velger å ta betalt for alkohol på langdistanse. Selskapet følger sånn sett etter amerikanske flyselskaper som United som har hatt den samme ordningen en god stund. SAS og United flyr begge på den samme direkteruten mellom Oslo – New York og begge selskapene er også medlem av Star Alliance. Endringen kan isolsert sett virke liten men er en del av en sørgelig trend hvor fullprisselskapenes produkt gradvis forverres og forskjellen i serviekonsept mellom lavpris og fullpris stadig blir mindre.

 

 

Posted in: SAS

Skriv en kommentar