SAS lanserer “My SAS Idea”

Bilde: SAS.no

SAS har startet et dialogforum hvor de ber sine kunder komme med nye ideer til hvordan SAS kan bli bedre. Selskapet ser på dette som en av måtene de kan nå sin visjon om “excellence” ved at de involverer kundene i sin utvikling.
 
Eivind Roald, SAS sin konserndirektør for salg og marked uttaler i en pressemelding at SAS har som mål å sette kunden i sentrum for alt selskapet gjør. Målet er at kundene gjennom dette dialogforumet skal fortelle om hvordan de mener SAS kan videreutvikle sine produkter. Dialogforumet skal være et supplement til andre kundeundersøkelser.
 
Modellen er hentet fra et amerikansk konsept kjent som “crowd sourcing” og brukes blant annet også av amerikanske myndigheter for å finne frem til gode ideer og løsninger på offentlige problemer. I SAS sitt dialogforum “My SAS Idea” kan kundene foreslå ideer under kategorier som service, produkter og SAS Eurobonus. Stemmer og kommentarer som legges inn av kundene på siden blir så vurdert av SAS.
 
Dette tiltaket er en videreføring av kampanjen SAS kjørte i fjor med tittelen “Sommerflyet 2012” hvor kundene kunne stemme frem en sommerdestinasjon som SAS skulle fly til via Facebook. Vinneren ble en rute til Alanya i Tyrkia.

Posted in: Flytrender

Skriv en kommentar