SAS med ny businessklasse i 2015

Slik vil SAS sin nye businessklasse kunne se ut i 2015. (Bilde: Airbus)

Slik vil SAS sin nye businessklasse kunne se ut i 2015. (Bilde: Airbus)

SAS sin businessklasse har sakket akterut til fordel for mange av konkurrentene som nå tilbyr seter som kan legges helt flate i sengekonfigurasjon og langt større grad av skjerming. Også underholdningssystemet med forholdsvis små skjermer fremstår som gammeldags sammenlignet med mange konkurrerende flyselskap. For å kunne tilby et mer oppdatert produkt planlegger derfor SAS å rekonfigurere sine businessklassekabiner på langdistanseflåten (Airbus 340 flyene) med ny innredning. Dette innebærer nye seter, større tv-skjermer samt lysere kabiner med en oppdatert fargesetting.

Endringer som planlegges er:

  • Hele kabinen skal gis ny og mer avdempet fargesetting med gråe og gråsvarte toner mot dagens blå.
  • Det skal innstalleres LED-belysning som skal gjøre kabinen lysere
  • Underholdningssystemet i alle klasser skal oppdateres med blant annet større skjermer.
  • Nye og mer romslige stoler i businessklasse som blir helt flate i sengemodus. Setene settes opp i en 1-2-1 konfigurasjon erstatter dagens 2-2-2 konfigurasjon. Fordelen med førstnevnte er at alle får direkte tilgang til midtgangen og spesielt setene på hver side blir mer avskjermet.

SAS starter oppgraderingen av langdistanseflåten (3 Airbus 340-fly og fire Airbus 330 fly) i januar 2015 og i løpet av året skal alle flyene var oppgradert med ny businessklasse. SAS har også bestillt fire helt nye Airbus 330 fly som leveres med denne businessklassen og det første av disse flyene vil bli levert i 2015.

Posted in: Flynytt, SAS

Skriv en kommentar