SAS med ny direkterute til USA

SAS sin nye rute til San Fransisco starter i april 2013

Bilde: Bernt Rostad/flickr/cc


 
SAS vil neste år åpne ny direkterute mellom København og San Fransisco. Den nye interkontinentale flyruten vil starte opp f.o.m 8 april 2013 og vil ha en avgangshyppighet på 6 ganger i uken. Billettsalget til ruten starter opp allerede i dag.
 
Ruten skal driftes med flytypen Airbus 340-300 som er det største flyet SAS har i sin flåte på det nåværende tidspunkt med 245 seter over tre kabinklasser (Business, Økonomi Ekstra og Økonomi). SAS har en forventning om å oppnå 125 000 årlige passasjerer på ruten med en fordeling på 55 % fra de nordiske landene, 35 % fra USA og resten fra Europa.
 
Den nye ruten er en konsekvens av at SAS ser på Nord-Amerika som et stadig viktigere og voksende marked. Fra før har SAS direkteruter til New York, Chicago og Washington. Konserndirektør for salg og marked i SAS, Eivind Roald uttaler i en pressemelding at SAS over lengre tid har sett en økende interesse for å reise direkte fra Norden til vestkysten av USA. Han påpeker også at markedsutviklingen i USA er positiv og at dette derfor er et gunstig tidspunkt å starte opp denne ruten på.
 
Ruten fra København til San Fransisco vil også gi nordmenn flere alternativer for reise til vestkysten av USA med kun en mellomlanding. Dette blir forøvrig første gang SAS flyr til byen som blant annet er kjent for det ikoniske amerikanske landemerket Golden Gate.

Posted in: SAS

Skriv en kommentar