SAS, Norwegian; Trafikktall for november

Norwegian øker sin trafikk i november sammenlignet med samme måned i 2010. 1,3 millioner fløy med Norwegian og dette tilsvarer en økning på 20 prosent. Men kabinfaktoren eller fyllingsprosenten var på 77 og dette er det samme som i fjor slik at denne ser nå ut til å ha stabilisert seg, noe som forsåvidt ikke er dårlig med tanke på Norwegians sterke kapasitetsvekst.

Direktør Bjørn Kjos uttaler i en pressemelding at en av nøklene til å redusere kostnadene er Norwegians nye og mer drivstoffgjerrige fly. På denne måten kan prisen holdes nede.

Innstalleringen av trådløst internett er i full gang hos Norwegian og innen året er slutt vil over halvparten av Norwegians fly ha gratis internett. Videre var Norwegians punktlighet på 85,1 prosent mens 99,6 prosent av planlagte flyavganger ble gjennomført. Mye av den nedsatte punktligheten skyldtes radarproblemer på Gardemoen. I løpet av 2011 vil Norwegian ha faset inn 16 fabrikknye Boeing 737-800-fly og disse skal bidra til å oppnå selskapets mål om utslippsreduksjoner av Co2 på 30 prosent per passasjer i perioden 2008 – 2015.

SAS  fraktet totalt 2,3 millioner passasjer i november og opplever dermed en passasjervekst på 3,7 prosent. Kabinfaktoren for november var 68,7 prosent. Konsernsjef i SAS Robert Gustafson sier i en pressemelding at han er fornøyd med at SAS fortsetter å vokse i Skandinavia til tross for svakere etterspørsel og hard konkurranse. Han påpeker videre at kundetilfredsheten i oktober fortsetter å være den beste på over 11 år. Punktligheten til SAS var 88,1 prosent mens 98,4 prosent av de planlagte flygningene ble gjennomført.

Posted in: Norwegian, SAS

Skriv en kommentar