SAS og Norwegian-fly kolliderte på Gardermoen

Kollisjon mellom SAS og Norwegian sine fly

Bilde: Sas.no

Et SAS-fly skal ha kollidert med et Norwegian-fly mens det rygget på Gardermoen. Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen bekrefter hendelsen til VG. SAS-flyet skal ha blitt skjøvet bakover samtidig som et Norwegian-fly taxed inn på plassen ved siden av, noe som førte til at vingene støtte sammen.

Johansen sier videre at det skal ha vært passasjerer i begge flyene da hendelsen oppstod. Passasjerer som var til stede melder om et smell og risting, etterpå skal deler av Norwegian sin vinge ha blitt observert på bakken.

Informasjonssjef Jo Kobro på Oslo lufthavn opplyser mer om skadeomfanget til VG. Norwegian-flyet knakk wingleten mens SAS-flyet ødela halevingene. Angående hvordan en slik situasjon kan oppstå gjenstår å ta rede på gjennom intervjuer med de berørte parter.

I tillegg til denne episoden skal det også ha oppstått en annen situasjon på Gardermoen hvor et annet SAS-fly krasjet inn i flybrua med skroget. Informasjonssjef i Johansen sier til DB at det som skjedde i denne situasjonen var at armen som forbinder flyet og terimanlen kom ut av kontroll da den skulle kobles til det parkerte flyet. Døra på flyet ble derfor skadet. Ingen passasjerer skal ha blitt skadet i hendelsene og det skal ha blitt satt opp nye fly som erstatning for de som ble skadet.

Posted in: Norwegian, SAS

Skriv en kommentar