SAS sitt nye serviceregime: Plus forbedres, Go forringes

Bilde: SAS

Bilde: SAS

Før helgen ble ryktene bekreftet om at det blir innført en rekke endringer i servicetilbudet ombord på SAS sine flyvninger. SAS sin egen begrunnelse for endringene er for å få til en harmonisering mellom de ulike produktene som tilbys, å skape et tydligere skille mellom de ulike kabinklassene samt et oppgradering i SAS Plus konseptet som ble innført for snart et år siden og erstatet businessklasse på Europaflyvninger. Endringene som er innført baserer seg også på en stor kundeundersøkelse hvor  mange av tilbakemeldingene nettopp gikk på at man savnet et bedre produkt i SAS Plus enn slik det har framstått siden introduksjonen.

Endringene i SAS sitt servicetilbud er som følger:

Bedre matservering i SAS Plus: Tidligere har passasjerer i SAS Plus fått forsyne seg fra den samme serveringstrallen som passasjerer i SAS Go med det skille at man har sluppet å betale for varene. Nå gjeninnfører imidlertid SAS et skikkelig treretters måltid med forrett, hovedrett og dessert og brødkurv på alle europaruter med flyavganger etter klokken 16:00 (noen av de aller korteste rutene er unntatt).

Bilde: SAS

Frokosten oppgraders men gis ikke lenger gratisi SAS Go (Bilde: SAS)

På de samme rutene vil man videre tilby frokost (en oppgradert versjon) på avganger før klokken 09:00 som tidligere og mellom 09:00 og 16:00 vil man i Plus kunne forsyne seg gratis fra serveringstrallen slik som tidligere. En annen nyhet for de som reiser i SAS Plus er at alkoholholdige drikker nå vil være inkludert også på innenriksruter (dette var tidligere forbeholdt utenriks). Videre så vil man oppgradere serviset og servere drikke i skikkelige glass i SAS Plus slik det var tidligere i det gamle businessklasseproduktet.

Forringet service i SAS Go: Der SAS Plus oppgraderes må dette kunne sies til dels å slke på bekosting av servicen som tilbys i SAS sin økonomiklasse SAS Go. Den største endringen her skjer som vi har påpekt tidligere ved at passasjerer i SAS Go på langdistanseruter ikke lenger får servert gratis alkohol i forbindelse med matserveringen ombord. Videre får man kun velge en enhet alkoholfri drikke til maten (ned fra tre enheter). Denne endringen ble innført allerede fra og med lørdag.

Videre så tar SAS bort gratis frokost på avganger før ni på innenriksflyvninger/europaflyvninger i SAS Go (gratis frokost blir dermed forbeholdt SAS Plus). Dersom man er i Go og vil ha frokost må denne kjøpes.

Bedre mat på langdistanse: SAS selv fokuserer mindre på at kun en enhet alkoholfri drikke nå er inkludert og mer på at matkonseptet skal oppgraderes i alle klasser på langdistanseflyvninger. Dette inkkluderer nye menyer og bedre presentasjon av maten. Det skal imidlertid ikke være snakk om store forandringer på dette området men justeringer.

Champagne før take-off i SAS businessklasse: Champagne vil nå også tilbys passasjerer i businessklasse på langdistanse før take-off. Dette refereres til som “pre-depature drink” og er noe de fleste selskap tilbyr sine reisende i business. SAS valgte imidlertid å fjerne dette tilbudet så sent som i fjor men velger nå å gjeninnføre dette.

Alt i alt er det positivt at SAS gjør visse (men dog begrensede) forbedringer av SAS Plus konseptet men det kan være liten tvil om at de aller fleste reiser i SAS Go og endringene som gjøres her er kun til det værre. SAS har stadig gjort kutt i sin økonomiklasse som har minsket forskjellen mellom det økonomiklasseproduktet som de tilbyr som et såkalkt fullserviceselskap og det produktet som lavprisselskapene tilbyr. Disse endringene som SAS har gjort nå (ved å kutte ut gratis alkohol til maten og kun gi en gratis alkoholfri drikke) må sies å sette en ny “bunnstandard” for et flyselskap som markedsfører seg som fullserviceselskap.

Posted in: SAS

Skriv en kommentar