Selv Norwegians reservefly sliter

norwegians reservefly forsinket

Vi har tidligere skrevet om det faktum at de portugisiske flyselskapene HiFly og euroAtlantic Airways har tjent gode penger på kortidsutleie av fly til Norwegian når Norwegians Dreamlinere har fått tekniske problemer (noe som skjedde hele 72 ganger i løpet av 2013). I dag fikk imidlertid også flyet fra euroAtlantic Airways som skulle frakte Norwegians passasjerer fra Oslo til Bangkok mandag morgen tekniske problemer, noe som førte til at flyet først kom seg avgårde like før ni i dag morges.

Forsinkelsen for igjen følger for passasjerene som skulle returnere fra Bangkok. Her er det opplyst at disse vil bli 18 timer forsinket og at avgangen hjemover vil bli 03:30 natt til onsdag lokal tid. Grunnen til at returen også blir såpass kraftig forinket er at bestningen må gjennomføre pålagt hviletid før de kan fly igjen.

At disse forsinkelse får så store konsekvenser for passasjerene også når rutene opereres av i dette tilfellet et innleid Boeing 777-300 fly bekrefter bare at det ikke kun er Dreamlinerne og deres tekniske problemer det er noe galt med men hele gjennomføringen av langdistansesatsningen til Norwegian så langt. Spesielt at selskapet per i dag kun opererer tre fly på tre langdistanseruter med kort snutid. Selv Norwegiens egen direktør for langdistanse Asgeir Nyseth sier til Aftenposten at han først forventer en stabilisering av situasjonen når Norwegian har fått levert ytterligere to Boeing 787 Dreamlinerfly til sommeren. Disse vil da først bli satt inn på kortere ruter innen Europa og bli brukt som backup på langdistanserutene.

 

 

 

 

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar