Selvbetjent passkontroll prøves på Gardermoen

Helautomatisk sikkerhetskontroll skal testes på Gardemoen

Foto: Knut Bry / Oslo Lufthavn AS

En ny form for passkontroll skal testes ut ved Oslo ufthavn Gardermoen. Den nye passkontrollen er selvbetjent og fungerer slik at passasjerer på egenhånd skanner passet sitt i kontrollen. Man blir kontrollert ved hjelp av et kamera som ved bruk av ansiktsgjenkjenningsteknologi bekrefter at det er samme passasjer som i passet som forsøker å få adgang.

Informasjonssjef for Oslo Lufthavn Jo Kobro sier til Aftenposten at den nye teknologien vil gi effektiviseringsgevinster ved å korte ned på tiden det tar å passerer passkontrollen. Hele prossesen fra man starter å skanne passet til kameraet registrerer ansiktet til passasjeren tar 17 sekunder.

De nye selvbetjente passkontrollene vil bli installert i løpet av siste halvdel av 2012. Det vil bli installert tre slike maskiner i samme område som der den manuelle passkontrollen befinner seg. Maskiner av samme type finnes fra før blant annet på flyplassen i Frankfurt og på Heathrow i London.

Kobro fremhever at dette vil være et spesielt godt tilbud for folk som reiser ofte mens det naturligvis vil være mindre egnet for familier med barn.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar