SiriLankan Airlines blir OneWorld medlem fra 1. mars 2014

SiriLankan Airlines logo

SiriLankan Airlines blir medlem av flyalliansen OneWorld fra 1. mars. Fra samme dato inngår selskapet også et partnerskap med australske Qantas. Samarbeidet åpner opp nye destinasjoner i India for Qantas kunder. SiriLankan har nemlig base i den sirilankiske hovedstaden Colombo som ligger strategisk plassert like utenfor sørkysten av India. SiriLanken er også et populært valg for turister som skal på ferie til Maldivene.

SiriLankan Airlines flyr også til en rekke destinasjoner i Midt-Østen og Europa men har ingen flyvninger til Afrika, Australia/Oseania eller Nord-Amerika. Selskapet har også en mindre base i Bangkok. Selskapet har en flyflåte på 23 fly og har også bestilt 17 nye fly, deriblant 7 Airbus A350-900 langdistansefly. Dette er samme type som SAS også har bestillt 8 stykker av.

Flyalliansen OneWorld er verdens nest største etter Star Alliance men har i løpet av det siste året knyttet til seg flere nye flyselskap. Eksempler er gulfselskapet Qatar Airways og de colombianske LAN Colombia. Fra 31. mars vil også brasilianske TAM forlate Star Alliance og gå over i OneWorld. Den største “overgangen” er imidlertid at amerikanske US Airways har fusjonert med American Airlines som er OneWorld medlem fra før. US Airways forlater derfor Star Alliance og blir OneWorld medlem 31 mars. Det nye selskapet vil hete American Airlines og være verdens største flyselskap og dermed utgjøre selve flaggskipet i OneWorld-alliansen.

Posted in: Flynytt

2 kommentarer

  1. Martin sier:

    Utrolig bra, har basert meg på oneworld alliansen og det dukker stadig opp godt nytt om nye gode selskaper som knytter seg til alliansen.

  2. Redaktør sier:

    Ja, OneWorld er virkelig på offensiven.

Skriv en kommentar