Slik finner du de billigste flybillettene

Guide til hvordan du finner de billigste flybillettene

Bilde: marioanima/flickr

Det har tidligere kommet frem at nordmenn prioriterer prisen på flybillettene høyere enn reisetid og antall mellomlandinger. Her gir vi deg noen tips til hvordan du sikrer deg de aller billigste flybillettene.

Hvor lenge før reisen bør du bestille flybillettene?.

Undersøkelser fra flere ulike bookingsider viser at det generelt sett er mest lønnsomt å bestille flybillettene fra fire til åtte uker før avreise. Men prisene fluktuerer hele tiden. Dette betyr at du også bør være obs på når på døgnet og hvilken dag i uken du bestiller. Tirsdager fram til like over midnatt onsdag er prisene ofte på det laveste.

Unngå populære reisemønstere

Vil du ha billige flybilletter bør du unngå populære reisetidspunkter som for eksempel fredag til søndag eller fredag til mandag. Dette gjelder spesielt dersom du skal til tradisjonelt populære weekend destinasjoner. Du bør da for eksempel sjekke prisene for utreise mandag og hjem igjen på torsdag som normalt sett vil være langt billigere. Men dette må selvsagt vurderes opp mot eventuelle ekstra feriedager.

Ta alle reisekostnadene i betraktning

Prisen på flybilletter utgjør ikke alle kostnadene på reisen. Dersom du velger lavprisselskap som flyr til alternative flyplasser i området kan transportkostnadene til og fra flyplassen utgjøre et betydelig beløp som må tas i beregningen. Disse selskapene flyr også ofte på ubekvemme tidspunkt som gjør at man blir nødt til å ta taxi. På den annen side kan det å benytte seg av alternative flyplasser gjøre at du sparer mye penger så det er absolutt noe du bør ta med i vurderingen så lenge du tar med hele regnestykket.

Tur/retur vs enkeltbilletter

Gjør også prissøk på enkeltbilletter hver vei selv om du skal reise tur/retur. Du kan ofte spare mye på å fly ned med et selskap og tilbake igjen med et annet. Du bør også gjøre det motsatte, dvs sjekke prisen på tur/retur selv om du bare skal ha enveisbillett da det kan forekomme at tur/retur kommer ut billigere.

Meld deg inn i flyselskapenes bonusprogram

Det skal selvsagt en god del reising til før har tjent opp rettigheten til bonusbilletter eller oppgraderinger men du har ingenting å tape på det og poengene akkumulerer etterhvert. Det beste rådet for de som ikke reiser mye er generelt å først og fremst bruke pris og eventuelle andre kriterier (reisetid, mellomlandinger) som valgkriterie og heller bli medlem av flere ulike bonusordninger som da ikke blir styrende for hvilket flyselskap du velger. Det er to andre fordeler ved å være medlem, for det første vil du vil motta tilbud om billige flybilletter og kampanjer per e-post. For det andre vil du ha en større sjanse på å få oppgradering til bedre kabinstatus ved overbooking enn de som ikke er medlem av selskapets bonusordning.

Bruk reisesøkemotorer

Bruk minst to metasøkemotorer når du leter etter flybilletter. Populære metasøkemotorer for flybilletter er Finn Reise,, Kayak, Scyscanner og Kelkoo. Sjekk deretter også prisen direkte på flyselskapets hjemmesider.

Posted in: Guider

Skriv en kommentar