Slik gjør ny teknologi flyreisen bedre

innovasjon flytekenologi


Airlinetrends har gått igjennom ulike aspekter ved den nye teknologien ombord på fly og hvordan den bidrar til å gjøre reiseopplevelsen bedre for passasjerene. Det faktum at stadig flere fly blir utstyrt med trådløst nettverk ombord kombinert med at stadig flere passasjerer har med minst en enhet som kan benytte seg av dette tilbudet gjør at mange flyselskap fokuserer på digital utvikling ombord på sine fly.
 
Elektriske uttak og lagerplass
Flyselskaper begynner i stadig større grad å utstyre seter med strømuttak så vel som USB-porter og ser også på hvordan de kan gi passasjerene mulighet til å integrere sine egne elektroniske enheter i setedesignet. Dette inkluderer å integrere lagringsplass for smartttelefoner, nettbrett og PC-er i setedesignet på sine business-class stoler så vel som smarte løsninger for dette på den mer begrensede plassen i økonomiklasse. For eksempel har Air France på sine Airbus A380 økonomiseter laget en liten lagringsplass for mobile enheter like under setets USB-port, noe som gjør at mobilen samtidig kan lades.
 
Sporing av bagasje
Å “spore pakker” som leveres med fraktfirmaer som UPS har vært mulig lenge. I et forsøk på å gjøre frakten av flypassasjerenes bagasje mer oversiktlig har det amerikanske flyselskapet Delta lansert en sporingstjeneste for bagasje som ligner den man finner hos fraktselskaper. Delta skanner bagasjelappene gjennom hvert segment og passasjerene kan følge med hvor bagasjen befinner seg i sanntid gjennom en app som kan lastes ned på smarttelefonen. Passasjerene kan deretter sjekke appen gjennom det trådløse internettet ombord på Delta sine fly. Flyselskapet melder om at cirka 5 prosent av de reisende allerede har tatt i bruk teknologien og at tjenesten har hatt en positiv effekt på kundetilfredsheten.
 
Kundeservice
I løpet av det siste året har flyselskap som for eksempel Emirates, British Airways, Iberia, KLM samt det sør-koreanske flyselskapet Eva Air som nylig ble medlem av Star Alliance utstyrt sine ansatte pursere med nettbrett. Dette skal gjøre purserne i stand til å se flyhistorikken til passasjerene og basert på dette få informasjon om mat, drikke og setepreferanser samt annen relevant informasjon.
 
Selskapet som har tatt dette lengst til nå er BA som har delt ut nettbrett til 2 000 av sine ansatte og lansert det de kaller for “Enhanced Services Platform” som har flere ulike apps som besetningen ombord kan brule til å lagre og motta relevant passasjerinformasjon i sanntid. For eksempel kan bestningen gjennom “Enhanced Services Platform” få en melding om at en passasjer flyr business class for første gang og bruke denne informasjonen til å f. eks gi vedkommende ekstra informasjon om hvordan man bruker setet.
 
Crew “på nett”
Det neste naturlige steget blir å koble bestningens nettbrett opp mot det trådløse nettverket ombord og på denne måten slutte kundeservicesirkelen ved at kundeserviceavdelingen på bakken vil kune koble opp mot besetningen ombord. Nettbrett og smarttelefoner sammen med trådløse nettverk vil på denne måten gi flyselskap muligheten å fundamentalt endre måten de tenker på når det gjelder kundeservice.

Posted in: Flytrender

Skriv en kommentar