Slik skal Norwegian finansiere gigantkjøpet

Slik skal Norwegian finansiere sin gigantordre på nye fly

Bilde: Mariusz Basiak AG / Norwegian

På onsdag ble det klart at Norwegian går til innkjøp av hele 222 nye fly fra Boeing og Airbus. De agressive ekspansjonsplanene til Bjørn Kjos og Norwegian kom overraskende på en rekke analytikere i bransjen.

Listeprisen for gigantordren på de 222 flyene er hele 127 milliarder kroner. Det er imidlertid grunn til å anta at Norwegian har oppnådd betydelige rabatter i det som er et vanskelig marked for salg av nye fly og basert på størrelsen på ordren. Analytiker Kenneth Sivertsen anslår til DN at han regner med at Norwegian har fått en rabatt på mellom 40-50 prosent av listeprisen.

De som er kjent med markedet tviler samtidig at Norwgian vil ha behov for å gjennomføre en emisjon for å kunne finansiere kjøpet. Hans Erik Jacobsen i Swedbank uttaler at flyene hovedsaklig finansieres gjennom eksportkreditter og at han forventer at selskapet kan vise til positiv kontantstrøm frem til 2016 og dermed bygge opp sine egenkapitalreserver på denne måten.

Ut fra direktør Bjørn Kjos sine uttalelser kan det virke som om han forventer å kunne videreselge en del av flyene de har bestillt med fortjeneste når markedet tar seg opp igjen. Flyanalytiker Ole Kirchert Christensen sier til Aftenposten at han Norwegians storordre sammen med en storordre fra American Airlines på 300 fly som er lagt inn tidligere har lagt beslag på mesteparten av Boeings produksjonskapasitet i årene som kommer. Dette kan sette Norwegian i en god posisjon til å videreselge deler av kjøpsavtalene som er inngått eller eventuelt leie ut fly til andre operatører.

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar