Spansk lavprisselskap satser på Norge

Vueling med rute Oslo - Barcelona

Bilde: Vueling/flickr


Det spanske lavprisselskapet Vueling har annonsert at de vil øke sin satsning på det norske lavprismarkedet med nye ruter mellom Norge og Spania. Selskapet skal etter planen åpne flyruter mellom Oslo og Bergen til Barcelona i mai og har også varslet sommerrute mellom Stavanger og Alicante.
 
Ruten mellom Oslo og Barcelona åpner 16 mai med fire ukentlige flyvninger mens Bergen – Barcelona åpner 19 mai med flyvninger to ganger i uken.
 
Etter planen vil Vueling også etter hvert åpne rute mellom Oslo og Alicante. Rutedirektør i Vueling Javier Suares sier til Aftenposten at selskapet har tro på det norske markedet og det skandinaviske markedet forøvrig. Han påpeker samtidig at konkurransen er stor og at Vueling har en jobb å gjøre ettersom selskapet foreløpig er nokså ukjent i Skandinavia. Selskapet har imidlertid oppnådd stor anerkjennelse i Europa og ble i fjor kåret til årets lavprisselskap i en kåring blant lavprisselskaper.
 
Norwegian sier i en kommentar til Aftenposten at de er klare for konkurransen og at de allerede er i direkte konkurranse mot det spanske lavprisselskapet på ruter ut fra København. Norwegians informasjonssjef fremhever betydningen av å etablere baser utenfor skandinavia i en stadig mer konkurranseutsatt flybransje og legger til at Norwegian er godt i gang med dette.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar