Streik kan ramme sikkerhetskontrollen på Gardermoen

Bilde: OSL.no


 
Det er verdt å merke seg at en mulig streik i vekterbransjen kan få store konsekvenser for sikkerhetssjekken på Gardermoen fra og med fredag 1. juni. Selv om situasjonen er mest utsatt på landets hovedflyplass vil også sikkerhetskontrollen på flyplassene på Sola, Flesland, Værnes, Tromsø samt Moss Lufthavn Rygge vil også bli rammet dersom det blir streik.
 
Kontrollen som alle reisende må igjennom bemannes nemlig av ansatte fra vekterselskapet G4S hvor store deler av de ansatte står i fare for å bli tatt ut i streik. Totalt 388 av i alt 750 vektere i selskapet kan bli tatt ut av arbeid dersom lønnsforhandlingene ikke kommer i havn.
 
Dersom dette skjer vel sikkerhetskontrollen på Gardermoen ha en sterkt redusert bemanning. Oslo Lufthavn melder at de jobber sammen med flyselskaper for å kunne innføre ekstratiltak og alternative løsninger dersom streik inntreffer og vil komme tilbake med nærmere informasjon angående dette.
 
Informasjonssjef Jo Kobro uttaler til BT at det vil bli en vanskelig situasjon som oppstår dersom det bryter ut streik uten at han konkret kan si noe mer om konsekvensene eller eventuelle tiltak som vil settes inn på det nåværende tidspunkt. For to år siden ble også vekterne ved sikkerhetskontrollen tatt ut i streik men da kun med 75 stykker. Når da hele 388 vektere risikerer å bli tatt ut i streik kan dette få svært dramatiske konsekvenser.

Posted in: Flyplasser

En kommentar

  1. jan sier:

    jævla vektera, fortjena faen ikke en dritt ekstra , dei er kun noken jævla idiot folk som leiker liksom politi

Skriv en kommentar