Tax-free butikken på Gardermoen er pusset opp

Tax free Gardermoen pusset opp

Bilde: Travel Retail Norway/Snøhetta


 
Tax-free butikken på Gardermoen har blitt pusset opp for 50 millioner kroner. Butikken er nå på 1850 kvadratmeter.
 
En av nyvinningene er en «norsk» avdeling som er designet av ariktektfirmaet Snøhetta som blant annet står bak Operabygget. Denne avdelingen er designet med norske materialer, planter og har over 500 downlights i taket. Visjonen er å skape en østlandsk naturstemning. Sammen med norske kvalitetsvarer i hyllene skal dette løfte Oslo Lufthavn til et nytt nivå.
 

Bilde: OSL/facebook


 
Andre nyvinninger er en egen serviceskranke som skal yte service som overgår det som er normalt ved tax-free butikker på flyplasser. I tillegg har vinutvalget blitt oppgradert med mange nye vinsorter. Dette er en refleksjon av et endring i forbruksmønsteret for kjøp av tax-free varer som de siste årene har gått mer over til vin fra sprit.
 
Jernbanestasjonen på Gardermoen skal bygges ut.

Bilde: OSL


 

Arbeidet med utbygging av jernebanestasjonen på Gardermoen starter opp

Samtidig er det klart at utbyggingen av jernbanestasjonen på Gardermoen starter opp som et ledd i utviklingen av “nye Gardermoen”. Først vil det reises et midlertidig stasjonsbygg som vil bli stående frem til den nye jernbanestasjonen åpner våren 2017. Dette arbeidet vil imidlertid foregå på natten slik at det ikke fører til noen trafikkmessige avvik. Arbeidet dog føre til at passasjerområdet blir noe mindre enn dagens område i byggeperioden.
 
Når det nye stasjonsbygget åpner på Gardermoen vil det ha en kapasitet på 28 millioner passasjerer per år. Stasjonen vil bli liggende på det samme område som dagens stasjon og vil sånn sett da befinne seg midt mellom den «gamle flyterminalen» og den nyutbyggede delen som også forventes å være ferdigstilt i 2017.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar