Thai Airways prøver å berolige passasjerer etter økende uroligheter i Thailand

DSC_1028

Bilde: Altomflyturen.com

Den Thailandske regjeringen har innført en 60 dagers unntakstilstand i Bangkok og nærliggende provinser som et svar på stadig økende protester og demonstrasjoner rundt i Bangkok. Thai Airways som flyr direkte mellom Oslo Lufthavn og Bangkok prøver imidlertid å berolige passasjerer om at landet fortsatt er en trygg turistdestinasjon.

Unntakstilstanden som nå er innført gir landets myndigheter rett til å innføre portforbud, mer liberale rettigheter til å foreta arrestasjoner, rett til større kontroll av media, forby politske møter med mer enn fem personer samt erklære deler av Bangkok forbudt for ferdsel.

I en pressemelding fra Thai Airways sies det at flyselskapet ønsker å forsikre om at det å reise til Bangkok fortsatt er trygt og at deres råd er kun å unngå områder i byen der det avholdes demonstrasjoner. Flyselskapet sier videre at Thai Airways betjener sine ruter som normalt men at de anbefaler passasjerer å ankomme Suvarnabhumi-flyplassen minst fire timer før oppsatt avgangstid.

Norsk UD har ikke endret sine reiseråd for landet på det nåværende tidspunkt og det er for tidlig å si i hvilken grad urolighetene og innføringen av unntakstilstanden vil påvirke turistene. Norges ambassadør til Thailand, Katja Christina Nordgaard, sier til VG at den norske ambassaden gjør en løpende vurdering av situasjonen og at de vil vurdere å endre reiserådene dersom situasjonen tilspisser seg. Hun tror i likhet med Thai Airways at urolighetene ikke kommer til å ramme flytrafikken fordi partene er opptatt av at konflikten ikke skal ramme turistindustrien.Britisk UD har imidlertid gitt råd til sine innbyggere om å være ekstra forsiktig i byen og unngå all former for protester, politiske samlinger og demostrasjoner i byen. Protestene i byen har også gjort det vanskligere å ferdes rundt i byen da de har ført at trafikken til tider har blitt lammet.

Hoveddemonstrasjonene foregår i områdene Sala Daeng, Asoke, Ratchaprasong, Pathumwan, Victory Monument, Lat Phrao og myndighetskomplekset Chaeng Watthana. Noen demostrasjoner foregår også i nærheten av kjøpesentre. Selv om protestene stort sett har foregått fredelig har det også vært voldelige episoder og bruk av eksplosiver både på dagtid og nattestid.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar