Ting vi ikke ser ombord på fly lenger

Nettstedet Mental Floss har laget en fin liste over ting vi ikke lenger ser ombord på fly. I en flyverden som stadig domineres av lavprisselskaper fremstår flere av tingene på denne listen ganske uvirkelig i dag og man kan vel si at mye var bedre før!
 
Sovekabiner

bilde 1 fortidens fly

Bilde: Ovi.ch


Vi finner riktig nok adskilte sovekabiner hos flyselskap i dag men disse er forbeholdt de få som reiser på førsteklassebilletter, billetter som fort kan komme opp i 50-100 000 kr for tur/retur billett. På Boeing-flyet Stratocruiser som opererte på slutten av 40-tallet kunne imidlertid hvert eneste sete ombord legges om til soveplasser. Ombord fant man også en lounge for damene.
 
 
 
 
Pong

 
På begynnelsen av 1980-tallet introduserte Continental Airlines (som nå er en del av US Airways) en pub-konfigurasjon ombord på en del av sin flyflåte. Her kunne man finne en full bar samt runde bord med svingstoler i økonomiklasse og man kunne også underholde seg med et på den tiden høyteknologisk elektronisk pong spill.
 
Champagne i økonomiklasse

 
På 70-tallet markedsførte det amerikanske flyselskapet Southern Airways seg som “aristokratenes flyselskap” med kun en kabinklasse og hadde som policy å tilby champagne til alle ombord fordi som det het seg i reklamen, “nobody deserves to be treated like a second class citizen”.
 
Tranchering av kjøtt


Det sagomsuste amerikanske flyselskapet Pan Am Airways (som har fått en kritikerrost dramaserie basert på sin virksomhet) kunne tilby reisende mat av høy restaurantkvalitet på sine transkontinentale flyvninger. Maten ble laget av en egen kokk ombord og innebar blant annet tranchering av kjøtt ved setene.
 
Piano


American Airlines hadde en pianolounge i bakenden av sine 747-fly fra 1970 til rundt 1974. Det ryktes at det elektriske Wurlitzerpianoet trengte mye vedlikehold og reparasjoner som følge av at spillende passasjerer ofte sølte sine drinker over tangentene. Drinker og turbulens gir kanskje ikke det beste musikalske resultatet og dersom du plages av et skrikende barn under din neste flytur så bør du tenke litt på hvordan det var å prøve å sove mens en gjeng i bakgrunnen sang og spilte showtunes mens de bommet på annenhver note.
 
Friske blomster

 
Pan Am markedsførte sine 707 Clipper fly som “vibrasjonsfrie” og beviste dette ved å plassere blomsteroppsatser med friske blomster i vaser på hvert serveringsbrett i første klasse. Denne praksisen varte til sent på 70-tallet.
 
Moteshow

 
På midten av 60-tallet fant de som tok beslutninger i det amerikanske flyselskapet Braniff International Airways at det var litt vel kjedelig å se flyvertinnene gå rundt i den samme uniformen time etter time. De leide derfor inn motedesigneren Emilio Pucci til å designe ulike fargerike kreasjoner og flyvertinnene skiftet to ganger underveis i flyturen.
 
Kunst

 
Nevnte Braniff International Airways lot det ikke bli med haute couture ombord på sine flyvninger. De leide også inn arkitekten Alexander Girard som inkorporerte et enhetlig fargetema for hvert av flyene. Når de utvidet sitt rutenett til Latin-Amerika plasserte de også autentisk kunst fra Brazil, Mexico og Peru ombord på sine fly.
 
Seterader med bokstaven I

Dagens “widebody fly” er ofte konfigurert med 3+4+3 eller en 3-5-3 konfigurasjon i økonomiklasse. Du har kanskje ikke lagt merke til at setenummerne da som oftest blir radnummer med bokstavene H-J-K. Hvor ble det av I?. Da flyselskapene begynnte å installere datamaskiner for å håndtere reservasjoner oppstod det problemer når en bokstav lignet for mye på et tall. Man begynte derfor å eliminere forvirrende bokstaver, noe som resulterte i et alfanumerisk system som nå kalles DEC-alfabetet.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar