Turkish Airlines svarer på kritikken om dårlig flysikkerhet

Turkish Airlines direktør Temel Kotil svarer på kritikk av sikkerhetsforhold

Bilde: Turkish Airlines

En ny artikkel i danske Politiken avdekker grove brudd på sikkerhetsforskriftene hos Turkish Airlines. Artikkelen bygger både på intervjuer foretatt med nåværende og tidligere piloter samt interne selskapsdokumenter.

Direktør i Turkish Airlines Temel Kotil avviser på sin side at det skulle være noen problemer med sikkerheten ombord på selskapets fly i et svar til Politiken. Angående kritikk for manglende engelskkunnskaper blant pilotene svarer Kotil at samtlige av Turkish Airlines sine piloter testes og at det blir ført kontroll men at de som ikke har høy nok nivå forbedrer seg. Videre påpeker han at både flysertifikater og språkkunnskaper også kontrolleres av nasjonale og internasjonale flymyndigheter.

Vedrørende kritikken som ble rettet mot at det er standard å fly på autopilot og at mange piloter har liten vilje eller maglende evne til å fly manuelt sier Kotil at flykapteiner i Turkish Airlines i gjenomsnitt har over 10 000 timer med flygererfaring mens co-piloter i gjenomsnitt har 3 000 timer. Han påpeker også at de har en dumpeprosent på 60 blant utenlandske pilotsøknader på grunn av manglende evne til å manuelt styre flyene i henhold til Airbus og Boeing sine standarder. Dette mener Kotil går på tvers av påstanden om overdreven bruk av autopilot. Han sier også at pilotene gjennomgår regelmessig ferdighetstrening og tester i flysimulator hvert halvår.

Direktøren for Turkish Airlines mener altså at den voldsomme kritikken som fremkommer i Politiken er uretmessig og overdreven og insisterer på at selskapet følger alle internasjonale regler og standarder. Han får derimot problemer med å bortforklare at selv egne interne selskapsnotater og dokumenter avdekker høyest kritikkverdige forhold.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar