Vekterstreiken rammer flyplassene i stadig større grad, Flesland og Værnes må stenge

Flesland og Værnes på stenge pga vekterstreiken


Vekterstreiken rammer sikkerhetskontrollen på ulike flyplasser i Norge i stadig større grad. På Gardermoen i ettermiddag er køende nå på rundt 1,5 time. På Værnes var det i går to personer som besvimte i køen for å komme igjennom sikkerhetskontrollen. Dette fikk vaktselskapet Securitas til å advare om at streiken gikk på helsa løs og at dette bare ville forværre seg ettersom køene er forventet å bli enda værre i helgen.
 
Avinor har sendt brev til partene hvor de ber om at forhandlingene gjenopptas og at man ser på nye muligheter for å komme til enighet. Det bemerkes fra Avinors side at man nå står oppe i en situasjon hvor både passasjerer, flyselskap og Avinor rammes i vesentlig grad. Streiken fører til at både Flesland og Værnes må holde helt stengt i morgen, altså lørdag 9. juni samt søndag 10. juni ettersom så mange nå er tatt ut i streik her at sikkerhetskontrollen ikke kan bemannes på en forsvarlig måte. Dette betyr at passasjerer som egentlig skulle reise fra Flesland eller Værnes i morgen bes om å unngå å møte opp på disse flyplassene. Dersom partene kommer til enighet vil man derimot forsøke å normalisere situasjonen så fort som mulig og passasjerer bes dermed om å holde seg oppdatert på Avinors nettsider for den enkelte flyplass eller på flyplassenes Facebook-sider. Ankomsten av fly til disse flyplassene rammes derimot ikke.
 
Med stegningen av Bergen Lufthavn Flesland og Trondheim Lufthavn Værnes betyr dette at i alt åtte flyplasser må holdes helt stengt som følge av vekterstreiken. Fra før er nemlig flyplassene i Alta, Sandnessjøen, Florø, Leknes og Førde stengt.
 
Situasjonen på Gardermoen i morgen er slik at det her er forventet fortsatt lange køer ettersom det er mye chartertrafikk på lørdager. Det er derfor forventet spesielt mye trykk på sikkerhetskontrollen i tidsrommet fra 03 – 07 og 14 – 22. De som har mulighet til å møte opp utenom disse tidspunktene bes derfor om å gjøre dette. Mange flyselskaper holder innsjekkingsskranker åpne hele natten og det samme gjør sikkerhetskontrollen for å gi folk mulighet til å komme lang tid før første fly går. I tillegg vil det være serveringssteder som holder åpent natten igjennom.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar