Vil British Airways redusere beinplassen i Club Europe (business)?

Bilde: BE Aerospace

Bilde: BE Aerospace

British Airways vil starte prosessen med å bytte ut setene på hele sin Airbusflåte neste år. Setene vil være av typen “Slimline B/E Pinnacle seats” som avbildet over. I følge Business Traveller vil dette innebære at BA benytter anledningen til å redusere beinplassen fra 86 til 76 centimeter i Club Europe som er selskapets businessklasse på intra-Europa flyvninger. Dette betyr at business får lik beinplass som økonomiklasse men business vil fortsette å ha blokkert midtsete.

På dagens A320 flåte på 40 fly eksisterer det i dag ulike setekonfigurasjoner og flyene har en kapasitet på henholdsvis 135, 162 og 168 passasjerer. Installasjonen av nye seter samt også fjerningen av garderobe og toalettplass vil føre til at alle disse flyene får en kapasitet på 172 seter. Målet er å øke kapasiteten på Airbusflåten med 6 prosent.

Dersom BA gjennomfører denne endringen følger selskapet etter nettverksselskap som Lufthansa som i 2010 også installerte lignende seter av “slimline” typen med lik beinplass i business som i økonomiklasse. Lufthansa har plass til 168 passasjerer i sine A320 fly. Men i kampen for å holde seg konkurransedyktige mot lavprisselskapene så ser det ikke ut som om det kun stopper med installasjonen av slimline-seter og en reduksjon av beinplassen i businessklasse for å få inn flere seter og dermed tjene mer per flyvning. Lufthansa har f. eks sagt at de nå vil fjerne galley bak i sine a319, A320 og A321 for å få inn to nye setereader på disse flyene.

 

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar