Virgin Atlantic eksperimenterer med bruk av “Google briller”

Bilde: Virgin Atlantic

Bilde: Virgin Atlantic

Mange flyselskaper prøver å være i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi for å bedre kundeopplevelsen. Virgin Atlantic er ikke noe unntak i så måte. Selskapet har gående et seks uker langt prøveprosjekt sammen med IT-selskapet SITA for å skaffe erfaring rundt hvordan “bærende teknologi”, altså teknologi man går rundt med på kroppen, kan forbedre kundeopplevelsen og kutte ned på innsjekkingstiden.

Prøveprosjektet innebærer at medarbeidere i flyselskapets flaggskiplounge London Heathrow Clubhouse har blitt utstyrt med såkalte Google briller (“Google Glass”) samt smartklokken “Sony SmartWatch2″som er linket mot en informasjonshåndteringsapp laget av SITA samt Virgins passasjersystem. Enhetene brukes for å skaffe mer informasjon om passasjerer som entrer gjennom selskapets fast track inngang “The Upper Class Wing” på Heathrow. Medarbeiderne, såkalte concierger, møter da passasjerene like innenfor inngangen og benytter seg av den tilgjengelige informasjonen for å gi en personlig tilpasset service mens de eskorterer kunden til loungen. Dette er for eksempel å identifisere kunden når vedkommende entrer gjennom “The Upper Class Wing”, se deres flydetaljer og preferanser samt å starte check-in prosedyren på veien. På veien kan conciergene også informere passasjeren om lokale hendelser og vær på deres destinasjon. Informasjon som gis til conciergene fra passasjerene kan også lagres til bruk for fremtidige besøk.

Vigrin Atlantic har sagt at det fortsatt er for tidlig i prosjektet til å si noe om man vil innføre en bredere utrulling av teknologien blandt selskapets ansatte. Men det kan antas at teknologi som Google brillen er godt egnet til å brukes i denne sammenhengen. En virtuell skjerm plassert like over hovedsynsfeltet er nemlig ideell for å tilegne seg rask referanseinformasjon av denne typen. Selve Google brillen er imidlertid også kun i en testfase og skal etter planen lanseres offisielt i løpet av året.

 

Posted in: Flytrender

Skriv en kommentar